Labdarúgás/Galériával

2022.09.18. 21:30

Megosztozott a pontokon a Soltvadkert és a Kalocsa

A három forduló után az eddig három pontot gyűjtő Soltvadkert fogadta a pont nélkül álló Kalocsát, a megyei elsőosztályban. A találkozó négy gólt és nagy küzdelmet tartogatott a kilátogató nézők számára.

Földes Péter

Négy gólt hozott a mérkőzés

Fotó: Földes Péter

A szokatlan hideg időjárási viszonyok ellenére nagyjából százötven néző buzdította a helyszínen a csapatokat Soltvadkerten. A vendégcsapat kezdte jobban a találkozót, ugyanis már az első percben nagy helyzetet alakítottak ki. Farkas Zalán passzolt Bányaihoz, aki öt méterről fölé durrantotta a játékszert. Kilenc perccel később Tóth Levente vezette át a félpályán a labdát, majd lőtt kapura, a labda a kapufán csattant, majd elhagyta a játékteret. Két perccel később már gólnak is örülhettek a vendég drukkerek. Lakatos szerzett labdát a hazaiak térfelén, majd Farkas Zalánhoz passzolt, aki kettőt tolt a labdán majd laposan kilőtte a kapu jobb alsó sarkát, 0-1. A folytatásban éledezett a hazai együttes, ám nagy lehetőséget nem tudtak kialakítani Varga Sándor kapuja előtt.

A 22. Percben ismét Lakatos volt tarthatatlan, két játékost kicselezett majd kipasszolta Matosnak a labdát a jobb oldalra, aki tizenhat méterről megrúgta a forduló gólját, Eifert Jánosnak esélye sem volt, 0-2. Öt perccel később Farkas Zalán hozta nagy helyzetbe Lakatost, ám a középpályás fölé csavarta a játékszert. Ezt követően a mezőnyben gyűrték egymást a felek, nagy lehetőség egyik kapu előtt sem alakult ki, egészen a 40. Percig. Ekkor Rideg szerelte le remek ütemben Farkas Bélát, majd megiramodott a vadkerti kapu felé és hatalmas helyzetbe hozta Bányait, akinek lövését pont Rideg elé ütötte a hálóőr, ám Rideget lövés közben Tóth Árpád ütközte le szabályos keretek között, így nem lett gól a lehetőségből. Felgyorsultak az események, a 42. Percben Busa bambult el, és röviden adta haza a labdát Vargának, melyre rástartolt Bashiri, majd okosan elpasszolt a labdát a kifutó kapus mellett, 1-2.

A második játékrész elején a vadkerti együttes helyzetekkel jelezte, hogy szeretnék megfordítani a mérkőzést. Az 52. Percben Hegedűs jobb oldali szögletét Katona pörgette kapura, ám nem elkerülte a kísérlet a kaput. Három perccel később azonban pontosabban célzott Bashiri, aki Pál beadását csúsztatta a kalocsai kapuba, 2-2. A folytatásban a Soltvadkert akarata érvényesült, ám a Kalocsa szívósan védekezett. A 69. Percben Katona-Bashiri-Plichta volt a labda útja, utóbbi került szembe a kapussal, ám gurítását bravúrral ütötte szögletre Varga Sándor. A sarokrúgást Hegedűs végezte el, aki Katona fejére varázsolta a labdát, aki megcsúsztatta a középen érkező Plichtának, ám kicsit hosszú volt a labda és lemaradt róla a hazai játékos. A 78. Percben Farkas Bélát buktatták, huszonkét méterre a kalocsai kaputól. A szabadrúgást újfent Hegedűs rúgta, ám néhány centit tévedett. Három minutummal később Tóth Levente ugratta ki Farkas Zalánt, aki szép csellel verte át védőjét majd lőtt az erős lövés azonban néhány méterrel a kapu mellett kötött ki.

Soltvadkerti TE – Kalocsai FC 2-2 (0-2)

Soltvadkert, 150 néző, vezette: Tusa Zoltán (Molnár Adrián, Berendi Tamás)

Soltvadkert: Eifert – Veszeli, Katona (Varga B. 73.), Rácz (Kelemen 85.), Farkas B. (Lévai 89.), Tóth Á., Plichta, Pál, Hegedűs, Gémesi, Bashiri. Edző: Molnár László

Kalocsa: Varga S. - Busa (Pirisi 46.), Rideg, Matos, Bányai (Romsics 57.), Farkas Z., Kerekes, Farkas Sz. (Vass 86.), Lakatos, Tóth L., Rábóczki. Edző: Kohány Balázs

Gól: Bashiri a 42. és az 55. Illetve Farkas Z. a 12. és Matos a 22. percben

Sárga lap: Gémesi 52., illetve Lakatos 76., Farkas Sz. 85. Percben

Molnár László, a Soltvadkert edzője: – Félig tele a pohár, hiszen megint adtunk egy húsz perc előnyt az ellenfélnek, ez alatt az idő alatt eldönthették volna a mérkőzést, szerencsére nem tették. Az igazság az, hogy mondhatom, hogy ők hoztak vissza minket a meccsbe, kitudtuk használni a hibájukat. A második félidőben jobban futballoztunk, mint a Kalocsa, viszont a találkozó megnyeréséhez nem volt bennünk az a plusz dolog, ami ilyenkor kell. Azt viszont mindenképp a csapat javára írom, hogy nem adtuk fel és ismét vissza tudtunk jönni két gólos hátrányból.

Kohány Balázs, a Kalocsa edzője: – Sajnos nem tudtuk levetkőzni azt, ami már az első fordulókban is jellemző volt ránk, hiszen óriási egyéni hibát vétettünk kulcspillanatban. Az első félidőben abszolút mi voltunk fölényben, két góllal vezettünk, mely után több óriási lehetőségünk volt és az helyett, hogy három-négy találattal mentünk volna a szünetre, egy óriási egyéni hibát kihasznált a vadkert. Visszahoztuk a játékba őket, mondhatom, hogy megérdemelten egyenlítettek ki, ugyanis a második játékrészbe belelkesedtek és jöttek ránk. Sajnos ameddig ezek az óriási hibák jellemzik a játékunkat, addig nem leszünk eredményesebbek. Molnár László barátomnak pedig szeretnék sok sikert kívánni a folytatásban, azt gondolom remek munkát végez Vadkerten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában