Galériával

2022.09.03. 17:01

Megérdemelten verte a Paksot a Kecskeméti TE

Az OTP Bank liga 7. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén a Kecskemét hazai pályán a Pakssal csapott össze. A találkozót végig a KTE uralta, rengeteg helyzetet dolgozott ki és megérdemelten, 3– 1-re nyert.

Nyitray András

A Kecskemét kihasználta a Paks hibáit és otthon tartotta a három pontot

Fotó: Bús Csaba

A mérkőzés 4. percében hatalmas esély nyílt a Kecskemét előtt, hogy gyors góllal kezdjen, Djuranovics lépett ki ziccerben, de emelése fölé ment. Két perccel később ennél is nagyobb lehetőséget puskázott el a KTE, Banó-Szabót buktatták a tizenhatoson belül, azonban a jogosan megítélt büntetőt a sértett a jobb kapufára lőtte. Negyedórát kellett várni az első paksi próbálkozásra, de Szabó János távoli lövése veszélytelen volt. A 18. percben Banó-Szabó húzott el a bal szélen, remekül centerezett, ám Tóth Barna kísérletét blokkolták a vendég védők. A félidő felénél ismét Djuranovics előtt adódott sansz, de a csatár kissé kiszorított szögből mellé tüzelt. Három minutummal ezután Haraszti szabadrúgása akadt el a sorfalban, majd a hozzá visszapattanót kapásból küldte kapura a paksi középpályás és nem tévedett sokat. A 29. percben újra a KTE támadott, Nagy Krisztián vezethette kapura, azonban életerős lövése középre ment, így Rácz könnyen hárított. A túloldalon viszont bravúrt kellett bemutatnia Varga Bencének, amikor kisebb tűzijáték alakult ki a KTE kapuja előtt, Varga Barnabás lövésébe még Szalai állt bele, majd Szabó Bálint bombáját a hazai kapus nagyot repülve kiütötte.  

Ahogyan az elsőt, a második játékrészt is hatalmas elánnal kezdte a KTE, és ennek ezúttal az eredménye is meglett. A szünetben csereként beálló Katona Bálint cselezte magát üresre a tizenhatos bal csücskénél és fantasztikus lövése beakadt a hosszúba, 1–0. A Paks próbált kezdeményezőbben fellépni, de Sajbán és Haraszti távoli kísérlete is gyenge volt. Túl a 70. percen – kihasználva, hogy a Paks kitámadott – Banó-Szabó kétszer is ziccerbe került, előbb az emelése fölé ment, majd a következő alkalommal az egyszerűbbet választotta, elvezette Rácz mellett és az üres kapuba passzolt. A játékvezető előbb lest jelzett, de a VAR ellenőrizte és megadta a gólt, 2–0. A rendes játékidő utolsó tíz percébe léptek a csapatok, amikor szépített a Paks, Sajbán került a védők mögé és higgadtan gurította a jobb alsóba, 2–1. Akár egyenlíthetett is volna a Paks, de Nagy Richárd lövését Varga Bence védte, majd Lenzsér fejelt mellé a szögletből. A 88. percben aztán csak eldöntötte a három pont sorsát a Kecskemét, Szabó Levente ment el a védők mellett a jobb oldalon, jól húzott befelé és bombája utat talált a kapuba, 3–1.  

Szabó István, a Kecskemét vezetőedzője: – Amikor a sorsolást megkaptuk, nyáron kialakítottunk egy stratégiát. Elhatároztuk, hogy amikor a bajnokság szerda-szombat ritmusban folytatódik, többet fogunk rotálni, mert amikor modelleztük a heti három meccset, akkor láttuk, hogy az sok a csapatnak. Szerencsések voltunk, hogy két szombati találkozót játszhattunk itthon, és szerdán utaztunk idegenbe. Nem adtuk fel a Fehérvár elleni összecsapást, de akkor több olyan játékos is lehetőséget kapott, aki azelőtt kevesebbet. A Paks ellen heten is a kezdőben kaptak helyet, akik szerdán nem léptek pályára. Ez meglátszott az első pillanattól, hiszen kiválóan kezdtünk, frissebbek voltunk. A kihagyott helyzetek azonban megfogtak minket, így az első félidő végén sokszor önfeláldozóan kellett belevetődnünk a paksi lövésekbe. A szünetben megbeszéltük, hogy a második játékrészben Katona Bálint és Banó-Szabó Bence is többet fusson be üres területekbe, vezessék rá a védőkre lendületből a labdát. Nagyszerű érzés, hogy minőségi játékosaink vannak a padon. Szabó Levente kiváló formájának is nagyon örülök, és minden játékosomnak gratulálok! A szurkolóinknak ismét köszönjük a nagyszerű támogatást! 

Waltner Róbert, a Paks vezetőedzője: – Gratulálok a kecskemétieknek, megérdemelten nyertek! Nagyon rosszul kezdtük a meccset. Talán ennek az lehet az oka, hogy az egyik legrutinosabb játékosunk, Windecker József három perccel a kezdés előtt jelezte, nincs jól, majd mégis úgy döntött, hogy vállalja a játékot. Aztán a 10. percben le kellett cserélni, és ez lehet megzavarta a többieket. Ez viszont nem lehet kifogás, ilyen vereség után nem is lehet kifogásokat keresni. Az ellenfél hozzáállásban, akaratban, alázatban és futómennyiségben is fölénk nőtt. Ez nagyon bosszant, mert eddig minden állomáshelyemen elértem, hogy a játékosaim egymásért küzdjenek, szívvel futballozzanak, de a mai napon ezt nem az én csapatomtól láttam. Sajnos az elmúlt két meccsünk nem jól alakult, pedig kiválóan kezdtük a bajnokságot. Böde Dániel azért nem volt keretben, mert Haraszti Zsolt a csütörtöki edzés előtt jelezte nekem, hogy hétvégén tekintsek el a szerepeltetésétől. Először magamban fogom megkeresni a hibát, majd csapatként fogunk kilábalni a rossz szériából. 

Kecskeméti TE – Paksi FC 3–1 (0–0)

Kecskemét, 2124 néző, Vezette: Csonka Ferenc (Horváth Ferenc, Aradi József)
KTE: Varga B. – Katona M. (Katona B. 46.), Szabó A., Belényesi, Szalai G., Zeke – Nagy K. (Sági 83.), Vágó, Banó-Szabó (Szabó L. 73.) – Djuranovics (Szuhodovszki 46.), Tóth B. (Buna 90.). Vezetőedző: Szabó István
Paks: Rácz – Vas G. (Sajbán 46.), Lenzsér, Kádár (Szélpál 73.), Szabó J. – Windecker (Papp K. 10.), Varga B. – Balogh B., Haraszti, Szabó B. (Osváth 46.) – Hanh (Nagy R. 59.). Vezetőedző: Waltner Róbert
Gólszerző: Katona B. (47.), Banó-Szabó (73.), Szabó L. (88.), ill. Sajbán (80.)
Sárga lapok: Djuranovics (30.), Belényesi (43.), ill. Nagy R. (65.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában