Kézilabda

2022.09.28. 18:00

Már most nagyon kiélezettnek látszik a liga

A 2. fordulót rendezték meg hétvégén a megyei I. osztályú bajnokságokban, ahol a férfi és női szakág tekintetében is izgalmas derbikkel folytatódott a szezon. 

Nyitray András

Fotó:

A címvédő Nemesnáduvari NKSZE folytatta jó szereplését a női bajnokságban, és meggyőző játékkal, 37–24-re győzte le a Kiskunmajsát. A tavalyi bajnok ezzel két kör után továbbra is hibátlan, és vezeti is a tabellát. Hétvégén további két mérkőzés került még megrendezésre a hölgyeknél, a Kalocsa magabiztos játékkal nyert Soltvadkerten az STE-BS Plastic vendégeként (21–35), míg a Kiskunhalasi UKSC szoros találkozót bukott el otthon a Kiskőrösi NKSZE-vel szemben (22–23). A Kiskőrös és a Kalocsa a Nemesnádudvarhoz hasonlóan hibátlan, de mindkét csapat csak egy-egy mérkőzést játszott eddig le a hét csapatos bajnokságban. 

A férfiaknál tavaly is nagyon kiszámíthatatlan és kiegyenlített volt a bajnokság, és nagyon úgy fest, hogy ebben most sem lesz változás, ugyanis a négy hétvégi találkozó közül, kettőn sem sikerült győztest avatni. A bajnoki címet megcélzó Kiskunhalasi UKSC a Kecskeméti Kézilabda Sport ellen játszott otthon 29–29-es döntetlent, míg a Balogh-Tészta Tiszakécskei VSE a Soltvadkerti KUSE-val nem bírt (26–26). Az egyetlen hazai sikernek az STE-BS Plastic örülhetett az Euroscale Kecskemét ellen (22–17), míg a Kalocsai KC idegenben fektette két vállra a Bácsalmást (30–38). A bajnokság nagyon szorosnak ígérkezik, hiszen a Kalocsa és az STE hibátlan egyedül egy-egy mérkőzés után, akik viszont már két kört is abszolváltak, mindannyian buktak pontokat. Az élen jelenleg a Kiskunhalas és a Kecskeméti Kézilabda Sport áll, de nagyon korai még a tabellát figyelni. 

A női bajnokság programja: 

10.01., szombat: STE-BS Plastic–Tisza Volán SC 11 óra, Kiskőrösi NKSZSE–Nemesnádudvari NKSZE 17 óra, 
10.02., vasárnap: Kiskunhalasi UKSC–Kalocsai KC 18 óra 30 perc. 

A férfi bajnokság programja: 

10.01., szombat: STE-BS Plastic–Soltvadkerti KUSE 17 óra, Bácsalmási PVSE–Euroscale Kecskemét 18 óra, 
10. 02., vasárnap: Kiskunhalasi UKSC–Kalocsai KC 16 óra 30 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában