Labdarúgás

2022.09.28. 12:58

Katona Bálint két sikerrel debütált az U21-es válogatottban

Az NB I.-es Kecskeméti TE 20 esztendős középpályása, Katona Bálint bemutatkozott az U21-es magyar válogatottban, a tehetséges játékos két győzelemnek lehetett részese a bajnoki szünetben Bulgária és Litvánia ellen.

Katona Bálint (pirosban) győzelmekkel debütált

Fotó: Árvai Károly

Az U21-es korosztály egy formálódó csapattal kezdte el a közös munkát a telki edzőtáborban, ebben a keretben Katona Bálint is újoncként kapott helyet. Az összeszokást is segítve, két edzőmeccset kötött le a szakmai stáb, előbb Bulgária elleni Szombathelyen, majd Litvánia ellen Kispesten lépett pályára a nemzeti csapat. 

Péntek este a bolgárokat Kocsis Dominik első percben szerzett találatával verte az együttes 1-0-ra a Haladás stadionjában, majd a litvánok elleni keddi találkozón Németh András volt eredményes a Bozsik Arénában, a vége ugyancsak 1-0 lett.

Katona Bálint mindkét mérkőzésen csereként lépett pályára Gera Zoltán szövetségi edző csapatában, a bolgárok ellen a 61. percben, majd legutóbb a litvánok ellen a szünetben állították be. Litvánia ellen kulcsszerepet is vállalt magára a sikerből Katona, hiszen kitűnő távoli lövése a kapufáról vágódott éppen Németh András elé, aki aztán a kipattanóból megszerezte a győztes gólt. 

Katona Bálint visszatérése után már klubjával készülhet újabb nagy derbire, hiszen vasárnap 16 óra 30 perckor a Ferencvárost látja vendégül a KTE telt ház előtt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában