Labdarúgás/Galériával

2022.09.18. 20:45

Győzött Kereken a bajnokaspiráns-gyanús Ballószög

A három forduló után az 5. helyen álló Kerekegyháza II. a százszázalékos eredménnyel éllovas Ballószög csapatát fogadta a megyei harmadosztályú bajnokság Északi csoportjában, a negyedik fordulóban. Kiegyenlített első félidő után a második játékrészben biztosan győzött a vendégcsapat.

Vincze Miklós

Magabiztosan győzött a Ballószög

Fotó: Gulyás Sándor

Amikor a csapatok kifutottak a pályára, megállapítható volt, hogy nem kevés megyei első és megyei másodosztályú mérkőzést képviselnek a fehér mezes vendégjátékosok, ami némi magyarázatot adott arra is, hogy három forduló után még mindig hibátlan a Ballószög. Mindkét fél igen élénken kezdett. A 4. percben Tóth Kornél tette ki balra a labdát Szabovik felé, Szabovik nem vacakolt, jobb belsővel egyből a kapu hosszú sarkába tekert, 0–1. Továbbra is nagy küzdelem folyt a pályán, a 20. percben kis híján egyenlítettek a hazaiak. András lőtte be a rövidre szögletből a labdát, a berobbanó Szakál az ötös sarkáról hajszállal durrantott a bal ficak fölé. A 30. percben Malik eresztett meg egy nagy bombát húsz méterről, középről, a labda hajszállal suhant el a jobb felső sarok fölött. A 37. percben hárman vezették rá a ballószögi védelemre a labdát. Gogolák remek ütemben tálalt Bencze elé, aki megeresztett egy lövést, ezt a kapus védte, ám Benczét közben buktatták, 11-es. A büntetőt a sértett végezte el, higgadtan a kapu jobb oldalába helyezett, 1–1. A 41. percben Pászti kapott remek labdát a bal oldalon, elhúzta a kilépő kapus mellett is a labdát, akinek a keze elérte a lábát, ez is 11-es. Tóth Kornél állt oda a labda mögé és lőtte a bal sarokba a labdát, Hefler gyors vetődéssel kis híján menteni tudott, de a labda végül a hálóban kötött ki, 1–2.

A második játékrész is kiegyenlített küzdelemmel kezdődött, sokat tett a Kerek az egyenlítés érdekében. Az 52. percben Malik beadását követően Bencze lőtt félfordulattal, kapásból, nem sokkal fölé. A pályán a tüskék miatt kezdett szikrázóvá válni a hangulat, mígnem a 61. percben Szabovik indította remek ütemben Masirt, aki egy védőt kikerült, majd középről, tíz méterről a kapu jobb oldalába gurított, 1–3. Ez a találat nyugtatólag hatott a kedélyekre is. Nyolc percre rá eldőlt a mérkőzés. Masir lőtt középről, egy védő is beleért a labdába, Hefler azonban óriási bravúrral így is szögletre tudott menteni a bal alsó sarokelől. A szögletből Kovács Zsolt lőtte be a rövidre a labdát, Szabovik ott termett és a bal alsóba pörgetett, 1–4. A 76. percben Kecskés jó lövését még menteni tudta Hefler, a kipattanót viszont Tóth Kornél középről higgadtan a bal alsó sarokba helyezte, 1–5. Ekkor már örömjátékot játszott a Ballószög, kedvtelve járatták a labdát, a hazaiak ugyanakkor az utolsó pillanatig mindent elkövettek a szépítés érdekében. Ehhez a 92. percben álltak a legközelebb, amikor Polgár bal oldali szabadrúgását követően Gogolák félig ollózva kis híján eltörte a bal kapufát.

Polgár Zoltán, a hazaiak játékosa: – Jó meccset játszottunk egy jó csapat ellen. Az ellenfél jó képességű, rutinos játékosai azonnal kihasználták, amikor hibáztunk, így megérdemelten győztek. Hajtottunk, küzdöttünk, sajnos nem sikerült a második gólt megszerezni, amellyel a második játékrész elején még szorossá tehettük volna a meccset. Voltak szép támadásaink, lehetőségeink, de a hibáink megbosszulták magukat. Gratulálok az ellenfélnek, sok sikert kívánok nekik, remélem, hogy a tavaszi idényben szorosabb mérkőzést tudunk velük játszani.

Nagy Krisztián: – A Kerekegyháza kettes csapata jó játékerőt képvisel, jó, passzolós, nagyon intenzív futballt játszanak. De mi is jól futballoztunk, és megérdemelten nyertünk. A nyáron négy-öt remek játékost sikerült igazolnunk, és remekül összeállt a csapatunk. A megye kettőből is érkeztek hozzánk többen is, és ez azért meg is látszik a gárdán, teljesen más játékerőt képviselünk az idén a tavalyi évhez képest. Akarunk, megyünk, mindenki tudja, hogy mi a dolga a pályán, egyszóval ez egy nagyon reményteljes csapat. Reméljük, úgy is teljesít az egész idény során.

Kerekegyházi SE II.,–Ballószögi FK 1–5 (1–2)

Kerekegyháza, 110 néző, vezette: Krepsz László (Ézsiás Gábor, Viskovics László)

Kerekegyháza II.: Hefler G. (Pongrácz 81.) – András, Szakál (Bujdosó 46.), Kunsági (Polgár 65.), Gogolák, Németh, Malik, Kovács K., Bencze (Szöllősy 73.), Császár (Kocsis 69.), Árvai.

Ballószög: Balázs – Récsei, Módra, Nagy K., Patai (Bakos 71.), Pászti (Masir 54.), Tóth K. (Fekete 84.), Kecskés (Ábri 80.), Kovács ZS. (Pálvölgyi 77.), Szabovik, Kenderes (Krasnyánszki 46.).

Gól: Bencze 38., ill. Szabovik 4., 69., Tóth K. 41., 76., Masir 61.

Sárga lap: Récsei 30., Patai 39., Nagy K. 60.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában