Labdarúgás/Galériával

2022.09.22. 20:00

Futballünnepet tartottak Matkópusztán

Csütörtökön benépesült a matkópusztai focipálya és közösségi ház, hiszen egy gálamérkőzésre került sor a Matkói Szabadidő Sport Klub szervezésében. A helyi egyesület a magyar öregfiúk válogatottat hívta meg a településre, ellenfelük pedig a Kecskeméti TE „old boys” volt. A találkozón potyogtak a gólok, és szép megoldásokból sem volt hiány.

Nyitray András

A magyar öregfiúk válogatott és a Kecskeméti TE „old boys” mérkőzött meg egymással

Fotó: Bús Csaba

Az esemény igazi futballünnepnek számított a településen, és ahogy a helyi szabadidősport elnöke, Török Tibor már korábban elárulta lapunknak, a találkozó egy tisztelgés volt Nagy István munkássága előtt, aki rengeteget tett azért, hogy a sportpályával erős közösségi élet alakuljon ki Matkópusztán. A kezdőrúgás előtt az MLSZ részéről Nyilasi Tibor elnökségi tag, Gellei Imre, az öregfiúk válogatott kapitánya, valamint prof. dr. Sztachó-Pekáry István, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte. 

Kecskemét alpolgármestere egy díszoklevelet is átadott a város nevében azért a társadalmi munkáért, amit a községért évtizedeken keresztül tett a ma is aktívan tevékenykedő Nagy István. A tisztelgés részeként Nagy István Közösségi Térnek nevezték át a szabadidős sportközpontot. Sztachó-Pekáry István kiemelte, szinte lehetetlen meghálálni azt a rengeteg munkát, amit Nagy István a község életéért tett. 

Igazán méltó összeállítású csapatokkal avatták fel tulajdonképpen új nevén már a közösségi teret és a pályát, hiszen a válogatott és a KTE is kitett magáért. 

A Csank János és Gellei Imre által dirigált együttesben olyan játékosok léptek pályára, mint Petry Zsolt, Mracskó Mihály, Fehér Csaba, Pisont István, Rósa Dénes, Tököli Attila, Keresztúri András, Nyilas Elek, Vincze Ottó, Wukovics László, Arany László, Csábi József, vagy Vermes Kirsztián. Kecskeméti oldalon is próbáltak erős keretet összeállítani a szervezők, a korábbi kedvencek közül Csordás Csaba, Némedi Norbert és Koncz Zsolt is ott volt a 2008-as bajnokcsapatból, de Mojzes Róbert, Virágh Ferenc, Berki Zoltán, Fütyű Illés, Ozsváth Ferenc, vagy éppen a helyi kötődésű Nagy Lajos nevére is jól emlékezhetnek a szurkolók a teljesség igénye nélkül. 

Tapogatózó játékkal indult az összecsapás, de a jó hangulatra már az első perctől kezdve nem lehetett panasz. Tököli Attila különösen érdekes helyzetben volt, hiszen a Kecskeméti TE-vel 2011-ben Magyar Kupát nyerő játékos több korábbi csapattársával is farkasszemet nézett. Az első játékrészben a hazai gárda több lehetőséget alakított ki, de ezeket rendre el is szórakozta. Ez meg is bosszulta magát, hiszen Tököli villanása után Wukovicsnak már csak üres kapuba kellett lőnie az első félidő közepén. Nem sokkal ezután egy szép kontrát már góllal zárt a KTE, Némedi lőtte ki a bal alsót, így 1-1 volt az eredmény a szünetben. Fordulás után már beindult a válogatott, előbb Kátai szabálytalansága után Vincze lőtt be egy büntetőt, majd Tököli a kapust is lecselezve volt eredményes nem sokkal azután, hogy 30 méterről a felsőlécre emelt még (1-3). A hajrában már abszolút a válogatott akarata érvényesült, Tököli kiosztott még egy gólpasszt, illetve Zombori is betalált, így a vége 1-6 lett a vendégeknek. 

A közös fotózás után már természetesen a jókedv felülírta az eredményt, illetve finom ételekkel is várták a szervezők a résztvevőket, amik mellett újra elindulhatott a nosztalgiázás is. Nagy Lajosnak különösen sokat jelentett ez a találkozó, hiszen egész gyerekkorát a matkói pályán töltötte tulajdonképpen. 

– Nosztalgikus érzések vannak bennem is, hiszen nagyon régen, 15 évesen elkerültem már innen. Nagyon szép gesztus az egyesület vezetői részéről, hogy Nagy Istvánt megtisztelték ezzel, mert pontosan tudom gyerekkorom óta, hogy mennyire sokat tett ezért a létesítményért, mellette nőttünk fel. Egy haragosa nincs, olyan jó emberről van szó. Nagy dolog, hogy a magyar öregfiúk válogatottat sikerült ide elcsábítani, nem is volt, és talán egy darabig nem is lesz ilyen volumenű mérkőzés itt. Méltó módon tudtuk így megadni a tiszteletet, köszönettel tartozunk mindenkinek, aki valamilyen formában hozzátett ehhez. Minden tiszteletet megérdemel az ellenfél is, hogy ilyen kaliberű futballistákkal, még ebben a korban is ilyen kimagasló teljesítményt nyújtva itt voltak – mondta Nagy Lajos, a KTE öregfiúk játékosa. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában