Kézilabda

2022.09.08. 19:00

Egy lépcsőfokkal feljebb kell lépni játékban

Az előzetes esélylatolgatások alapján az első forduló meglepetése volt, hogy a Kecskeméti NKSE aktuális ellenfele, a légiósait nélkülözni kényszerülő Szombathelyi KKA hazai pályán kikapott a Komáromi VSE csapatától (21-26). A Komáromi VSE ugyan kiváló játékerőt képvisel, a vasiak azonban tavaly a legmagasabb osztályban harcoltak, és nem titkolt céljuk a visszajutás az NB I-be. 

Nyitray András

Nehéz meccs vár a KNKSE-re szombaton

Fotó: Bús Csaba

Nem szerencsés tehát a Kecskemét sorsolása, hiszen az első két fordulóban az elmúlt szezont az élvonalban töltő csapatokkal találkozik, ráadásul vasárnap a Szombathely minden követ megmozgat majd, hogy kijavítsa a nyitófordulóban elszenvedett malőrt.

A Kecskemét sem lehetett elégedett a szezonnyitóval, dr. Paic Róbert leányai ugyan előzetesen nem számoltak a Vasas ellen megszerezhető pontokkal, de bíztak abban, hogy sikerül megszorítani a fővárosiakat. Ez végül nem sikerült, Pénzes Lauráék magabiztosan, 15 góllal megnyerték a találkozót (22-37), így volt mit átbeszélni a héten a hírös városiak öltözőjében. 

A meccs esélyese a szombathelyi gárda, de ha a Kecskemét csiszolni tud a csapatjátékon, továbbá megfelelő önbizalommal lép pályára, nagy küzdelemre kényszerítheti a hazaiakat, ebben bíznak természetesen vendég oldalon is azok után, hogy átbeszélték a legutóbbi meccset. 

– Szerencsére a lányok nem emésztették magukat a szükségesnél hosszabb ideig a legutóbbi bajnoki mérkőzés miatt, nagy kedvvel vetették magukat a heti edzésmunkába – mondta a mérkőzés előtt dr. Paic Róbert, a Kecskeméti NKSE vezetőedzője. – Tisztességesen felkészülünk a Szombathelyből, és bízom benne, hogy a lányok ezúttal kellő önbizalommal állnak a meccsbe, nem tiszteljük túlságosan az ellenfelet. Azt kértem a játékosaimtól, hogy lépjünk egy lépcsőfokkal feljebb játékban és eredményességben is. A vasárnapi találkozón nem lehet reális cél a győzelem, de az igen, hogy növeljük az eredményes játékpercek számát és maximálisan felkészüljünk a bajnokság további részére – tette hozzá a tréner.

A mérkőzést vasárnap 15 órás kezdéssel rendezik meg a szombathelyi Savaria Arénában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában