Labdarúgás

2022.09.24. 07:00

Duóban dalolnak a déli derbik Kunbaján és Jánoshalmán

A hétvégén az 5. fordulót rendezik meg a megyei labdarúgó bajnokságokban. A megyei első osztályban három mérkőzést ma, négy mérkőzést pedig vasárnap vívnak meg. A semleges szurkolók számára is izgalmasnak ígérkező rangadó is szerepel a műsoron.

Munkatársainktól

Kiszámíthatatlan futballcsemegét ígér a Jánoshalma és a Bácsalmás mérkőzése

Szombaton kiszámíthatatlan csemegének ígérkezik a Kiskunfélegyháza-Kiskőrös, és a Kecskemét-Kecel találkozó. Ugyanakkor a Soltvadkert is mindent el fog követni a pontszerzés érdekében Tiszakécskén. Vasárnap a pontínségben szenvedő Kalocsa és a Lajosmizse egymással találkozik. Igazi csemegének ígérkező szomszédvári derbit vívnak Akasztón, hiszen a Harta érkezik vendégségbe, ugyanakkor ebben a körben két déli derbire is sor kerül. A Bajai LC Kunbajára látogat. Az éllovas előnye négy pont, így tehát még vereség esetén is maradna az első helyen Koch Tamás együttese, de természetesen szó sincs arról, hogy ne a három pontért utazna Kunbajára a Sugó-parti gárda. Arról sincs szó, hogy a Kunbaja pontokat ingyen adna bármelyik vendégének. A másik déli derbit a Jánoshalma vívja a Bácsalmással. Ez a mérkőzés is kiszámíthatatlan futballcsemege, a párosítás két tagja a tabellán elfoglalt aktuális helyezéstől függetlenül parázs meccseket szokott egymással játszani. A Jánoshalma némi döcögés után kezd magára találni, a Bácsalmás pedig a káprázatos tavaszi hajrát követően tulajdonképpen el sem veszítette az eredményes önmagát.

– A nyáron új csapatot építettünk, ami nem szokott gyorsan menni, ráadásul a rutinosnak mondható korábbi gárdánkból lett egy teljesen fiatalokra épülő Jánoshalma 

– jelentette ki Sarok Attila, a klub technikai vezetője. – A felkészülési időszakban hetente négy edzést vezényelt Fenyvesi Ferenc a srácoknak, így az erőnlétükkel nincs probléma és bátran jelenthetem ki, hogy bárki ellen fel tudjuk venni a harcot. Az első két fordulóban még nem jött a jó eredmény, csak a harmadik mérkőzésünkön szereztük meg az első gólunkat, amivel megtört a jég. Az elmúlt héten Kecelen hátrányból fordítva tudtunk diadalmaskodni, ami nagy fegyvertény. A Bácsalmás elleni mérkőzés nem lesz egyszerű, ugyanis velük mindig küzdelmes meccseket játszunk. Vannak minőségi játékosaik, itt szeretném kiemelni Harnos Zoltánt, aki nagyon jó kvalitásokkal rendelkezik, a megye egyik legjobb csatára. A szezon előtt nem jelöltük meg konkrétan, hogy mi a célunk a bajnokságban, de én örülnék, ha az élmezőnyben ott tudnánk lenni. Sőt, szerintem az első háromba oda tudunk érni ezzel a kerettel.

– A nyári felkészülésünk nem volt olyan zökkenőmentes, mint ahogy azt előzetesen elképzeltük – nyilatkozta Teslic Igor, a Bácsalmás vezetőedzője. – Négy meghatározó játékosunk távozott, mindegyikük munkahelyi elfoglaltság miatt. Ezért nagyobb mozgás volt nálunk a nyár folyamán, érkezett Denkovity Dorián, Gabric David, Szalma Levente, Bálity Martin, és Bogdán Benjámin. A fő célunk az volt, hogy olyan fiatalokat hozzunk, akik a bácsalmási foci jövőjét tudják biztosítani. Talán megtaláltuk a megfelelően ideális arányt a fiatal és a rutinos játékosok között. Az első mérkőzésünkön, a Kiskunfélegyháza ellen tapogatózó játékot mutattunk, ott még nem hittük el, hogy tudunk meglepetést okozni. Ezt követően azonban a Kalocsa és a Tiszakécske ellen is már jól ment a játék. A Jánoshalmát megnéztem már a bajnokság közben, így tudjuk mire kell figyelni. Fiatal, lelkes csapat, sokat futnak és minden meccsen a támadást próbálják előtérbe helyezni. De nekünk soha nem az ellenféllel, hanem inkább saját magunkkal kell foglalkoznunk, akkor tudunk csak eredményesek lenni. Hasonló célokat tűztünk ki magunk elé, mint tavaly, azaz jó lenne benne lenni az első ötben.

A Bács-Kiskun megyei csapatok hétvégi mérkőzései

SZOMBAT, 16.00

MEGYEI I. OSZTÁLY: Tiszakécskei LC II.–Soltvadkerti TE Variens, Kiskunfélegyháza–Kiskőrösi LC, Kecskeméti LC–Kecel FC.MEGYE II., DÉLI CSOPORT: Kiskunhalasi FC–Főnix SE Foktő. 

MEGYE II., ÉSZAKI CSOPORT: Kerekegyházi SE–Solti FC, Kunszállás SE–Kiskunfélegyháza II., Kiskunmajsai FC–Nyárlőrinci LSC. 

MEGYE III., DÉLI CSOPORT: Bácsbokodi SK–Dunagyöngye SK, Madaras SE–Tataháza SE, Bácsalmási PVSE II.–Bácsborsódi SK, BSE Vaskút–Kenderes SE, Borotai SE II.–Katymári SE, Kisszállási SC–Hercegszántói FC.

MEGYE III., ÉSZAKI CSOPORT: Ballószögi FK–Tiszaug KSE, Bugac KSE–Katonatelepi SE, Fülöpszállási SE–Fülöpjakab SE, Vasutas SK–Ladánybenei LC, TRD Szabadszállás–Jászszentlászlói SE. 

MEGYE III. KÖZÉP CSOPORT: Vadkert FC STE II.–Izsáki SSE, Kaskantyú FSE–Balotaszállási FC, Kecel FC II.–Akasztói FC II., Kiskőrösi LC II.–Császártöltés EFSK. 

MEGYE III. NYUGATI CSOPORT: Miklósi GYFE–Bátyai SE, Szentmárton SE–Szakmári KSE, Dunavecsei SE–Apostag KSE, Uszód KSE–Fajsz SE, Dunapataji KSE–Tass KSE. 

VASÁRNAP, 15.00

MEGYE II., DÉLI CSOPORT: Dusnok KSE–Mélykúti SE. 

VASÁRNAP, 16.00

MEGYEI I. OSZTÁLY: Jánoshalmi FC–Bácsalmási PVSE, Kalocsai FC–Lajosmizsei VLC, Kunbajai SE–Bajai LC, Akasztó FC–Harta SE.

MEGYE II., DÉLI CSOPORT: Nemesnádudvari KSE–Kelebia KNSK, Érsekcsanádi KSKE–Borotai SE. 

MEGYEI II., ÉSZAKI CSOPORT: Ágasegyházi SE–Csólyospálos, Lakiteleki TE–SC Hírös-Ép Egyesület.

MEGYE III., DÉLI CSOPORT: Gara KSE–Felsőszentiváni SK.

MEGYE III., ÉSZAKI CSOPORT: Helvéciai SE–SC Hírös-Ép Egyesület II., Jakabszállás–Kerekegyházi SE II.

MEGYE III. KÖZÉP CSOPORT: Kecel Senior–Tabdi KSE, Tázlári FC–Kunfehértó KSE. 

MEGYE III. NYUGATI CSOPORT: Hajósi FC–Dunaszentbenedek KSE.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában