Labdarúgás/Galériával

2022.09.17. 18:47

Biztosan győzött a Majsa vendéglátójaként az SC Hírös-Ép

A három forduló után az 5. helyen álló SC Hírös-Ép a 6. Kiskunmajsát fogadta a megyei másodosztályú bajnokság Északi csoportjában. A találkozót biztosan nyerte a hazai csapat.

Vincze Miklós

Hat gól született a mérkőzésen

Fotó: Gulyás Sándor

A közelmúltbeli tapasztalatok alapján ha az SC Hírös-Ép és a Kiskunmajsa találkozik Kecskeméten, az esőt jelent. Nem volt ez másként az idén sem, sőt, az addig csak tétován jelentkező csapadék mintha csak a kezdést jelző sípszóra várt, hogy igazából nekieredjen. Élénken, nagy akarással kezdett mind a két fél. A 10. percben Szikora ugratta ki remek ütemben a jobb szélen meginduló Gerát, ő jobbról, tíz méterről nagy lövést adott le, Farkas védett. Az ellentámadás végén Gréczi húzta el a rá törő védő és kapus mellett is a labdát, ám a túl éles szögből nem talált a kapuba. A 14. percben egy hazai szögletet követően Kiss Benedek jó fejesét védte szépen Juhász. Két percre rá egy vendég szabadrúgást követően kitették balra a labdát, Lukács nagy lövést eresztett meg közel harminc méterről. 

A vizes füvön megpattanó labda Farkasról kipattant, Szikora termett ott és passzolt a kapuba, 0–1. Nem sokat késett a válasz, Gréczi kapott egy jó átadást, és balról, 12 méterről a hosszú sarokba lőtt, 1–1. A 26. percben Háry adott be szögletet a bal oldalról, az ötös rövid sarkára érkező labdára Gréczi rajtolt rá nagy lendülettel és fejelt a hosszú sarokba, 2–1. Két percre rá Gilicze szögletét követően Boros fejelt, nem sokkal mellé. A 36. percben Maczelka kapásból emelte előre a labdát, két hazai játékos is rárajtolt, a menteni akaró Maconka megelőzte ugyan őket, felmentését követően azonban a labda a vendégek hálójába hullott, 3–1. Eddig kiegyenlített volt a mérkőzés, viszont ez az öngól a vendégeknek nagyon nem hiányzott, a játék képét tekintve soknak tűnt majsai szemszögből a kétgólos hátrány.

Ennek megfelelően nyugodtan futballozott, majd a második játékrészt nagy lendülettel és nagy önbizalommal kezdte a hazai gárda, két lövésnél is remekül kalkuláltak a csúszós fűvel, a majsai kapus azonban mindkétszer menteni tudott. 

Az első ziccer a vendégek előtt adódott, egy szabadrúgásból Csupity ívelte a kapu elé a labdát, a berobbanó Boros ugrott a legmagasabbra, mintaszerűen le is fejelte a labdát a gólvonal elé, Farkas azonban nagyot mentett. A 65. percben Bálind indult meg a bal oldalról befelé, majd középről, 28 méterről szépen lőtt a jobb alsó sarokba, 4–1. Egy percre rá Gréczi bizonyította újfent, hogy érdemes a csúszós füvet számításba venni, 35 méteres szabadrúgása éppen a majsai kapus előtt pattant le, ő azonban szögletre mentette a bal sarokba tartó labdát. A 78. percben nem sokkal előbb csereként beállt Kövecs robbant be egy hazai szögletre és fejelt a kapu bal alsó sarkába, 5–1. A hajrában Maczelka adott középre forintos labdát Parázsnak, ő lőtt is, a remek ütemben kilépő Juhász nagyot mentett. A hazai gárda örvendezve, a vendégcsapat búslakodva, de mindkét fél egyformán csuromvizesen ballagott be az öltözőbe.

Kitl Zoltán: – A közelmúltban negatív volt a mérlegünk a Majsa ellen, ma szerencsére sikerült ezen javítanunk. Ma sokkal jobban játszottunk, mint az első három mérkőzésünkön – a kupameccset is beleszámítva –, próbálunk mindig csiszolni, finomhangolni. Az a cél, hogy minél jobban összeálljon ez a brigád, nem változtattunk semmit a Solt elleni mérkőzéshez képest, erőltetjük továbbra is azt a taktikát, amit kidolgoztunk. Reméljük, hogy minél hamarabb kifizetődik a befektetett munka, és minden hazai mérkőzésen ilyen aktív támadójátékot leszünk képesek mutatni.

Kis Péter: – Nehéz egy 5–1-es vereség után mit mondani. Jobb volt a Hírös-Ép. Gratulálok nekik, noha a különbséget túlzónak érzem. A mérkőzés elején mi voltunk fölényben, helyzeteket is kidolgoztunk, csakhogy azokat kihagytuk. Az ellenfél azonnal büntetett, aztán rúgtunk egy öngólt, majd benéztünk három rögzített szituációt. Ezeknek a kezelésében nagyon sokat kell még fejlődnünk.

SC Hírös-ép Egyesület–Kiskunmajsai FC 5–1 (3–1)

Kecskemét, 60 néző, vezette: Herceg Tamás (Viskovics László, Czombos Zoltán.)

SC Hírös-Ép: Farkas – Török (Bálind 46.), Kiss B., Maczelka, Pánczél, Parázs, Gréczi, Mécs, Marozsi (Kövecs 61.), Horváth Z. (Laczkó 78.)., Háry.

Kiskunmajsa: Juhász – Csikós, Csupity, Szikora, Boros, Gera, Maconka (Lengyel 46.), Szőke P. Lukács (Pszota 82.), Gilicze, Mucsi. Technikai vezető: Kis Péter.

Gól: Gréczi 17., 26, Maconka (öngól, 36.), Bálind 65., Kövecs 78., illetve Szikora 16.

Sárga lap: Mécs 34., Bálind 69., Kövecs 79., illetve Csikós 25, Lengyel 71., Mucsi 79.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában