Futsal/Galériával

2022.09.09. 21:38

Biztos győzelmet aratott a ScoreGoal Kecskemét

A forduló előtt egy ponttal az utolsó előtti helyen álló ELTE-BEAC csapatát fogadta a képzeletbeli dobogó alsó fokán álló ScoreGoal Kecskemét Futsal a férfi futsal NB I. 4. fordulójában. A hírös városiak szép játékkal igazolták a papírformát.

Vincze Miklós

Fotó: Bús Csaba

Rögtön a kezdés után nagy nyomás alá helyezte az esélyesebb hazai csapat a fővárosi egyetemistákat, a fölény a 9. percben érett góllá, Ristic találat a hálóba. Négy percre rá Kiss Gábor egyenlített, de hatvan másodperc sem telt el, Hadnagy révén újra a kecskemétieknél volt az előny. A félidő zárása parádésra sikerült, Ristic és Biró is betalált, így 4–1-es hazai vezetéssel fordultak a csapatok.

A második játékrész legelején Pál növelte ötre az előnyt. Ezután is nagy tempót diktáltak a hazaiak, megannyi ziccert dolgoztak ki, de olykor mintha már túldíszítették volna a helyzetek befejezését, így azok sokszor kimaradtak. A közönség attól függetlenül, hogy ebben az időszakban nem rezgett a háló, remekül szórakozott, hiszen nagy kedvvel, kreatívan játszott a ScoreGoal, a BEAC-ELTE játékosai pedig ha erejükből telt, nem egyszer vezettek veszélyes ellencsapásokat. Mánya egy balról leadott lökettel, Sánta egy jobb oldalról leadott irtózatos lövéssel tette maximális terhelési teszt alá a kapufát, végül Pál állította be a végeredményt: 6–1-re nyertek a hírös városi kék oroszlánok.

– Győzni nagyszerű dolog, öt góllal győzni pedig szintén nagyszerű dolog, mi ezt ma megtettük – értékelt Marko Gavrilovic, a kecskemétiek sportigazgatója. – És jól is játszottunk. Bár az első félidő első részével nem voltam teljesen elégedett, de miután a vendégek egyenlítettek, onnantól fokozatosan egyre jobban játszottunk, már a félidő végére tekintélyes előnyre tettünk szert, és biztosan sikerült nyernünk. Nehéz tud lenni az olyan meccs, amikor egy papíron gyengéd ellenfélnek nincs vesztenivalója, persze elsősorban addig, amíg nem sikerül előnybe kerülni ellene. Egyszóval elégedett vagyok, különösen a második játékrésszel, mert sok mindenen változtattunk a szünetben, ami fényesen bejött. Bár a második játékrészben rúgtunk kevesebb gólt, véleményem szerint akkor sokkal jobban játszottunk. Most két hetes pihenő jön a bajnokságban, alig várjuk a folytatást.

– Nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, jól játszottunk, és maximálisan betartottuk a taktikai utasításokat – értékelt röviden a lefújás után a hazaiak két gólt szerző játékosa, Darko Ristic. – Sok ziccert kidolgoztunk, alaposan megmozgattuk a vendégek kapusát, és miután az első gól bement, minden könnyebben ment. Azt követően pedig, hogy háromgólos előnnyel jöhettünk ki a második játékrészre, már sokkal könnyebb volt játszani. Megérdemeltük ezt a győzelmet, ilyen arányban is. A helyzeteket tekintve rúghattunk volna akár többet is, de a közönségünket így is kiszolgáltuk, tehát elégedettek lehetünk ezzel a szép sikerrel.

ScoreGoal Kecskemét Futsal–ELTE-BEAC 6–1 (4–1)

Kecskemét, vezette: Zimonyi Péter, Czene-Joó Ádám

Kecskemét: Ritó – Bencsik, Mánya, Hadnagy, Pál. Csere: Nyerges – Biró, Kajtár, Ristic, Öreglaki, Milovac, Haász, Sánta, Szabó H. Sporigazgató: Marko Gavrilovic

ELTE-BEAC: Oswald – Spáth, Gémesi, Tóth D., Tarjáni. Csere: Juhász – Daradics, Kiss G., Dauner, Boros, Fülöp, Szokoli, Vass, Szamosi. Vezetőedző: Béni Zoltán.

Gól: Ristic 9., 20., Hadnagy 14., Biró 20., Pál 21.39., illetve Kiss G. 13.

Sárga lap: Spáth 19., Tóth D. 38.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában