Kosárlabda

2022.09.03. 20:35

A Temesvárral meccselt a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

Szombaton 17 órakor a román élvonalban szereplő Temesvárt fogadta a férfi kosárlabda NB I.-es bajnoki rajtra készülő Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a Messzi István sportcsarnokban felkészülési mérkőzésen. Forray Gábor együttese jól bírta a fizikális csatát.

Vincze Miklós

Fotó: Réti Attila

Hazai szempontból tökéletesen indult a találkozó, hiszen Forray Gábor tanítványai gyorsan tetemes előnyt harcoltak ki. Ezt követően viszont ritmust váltott a román együttes, és szépen fokozatosan elkezdte ledolgozni hátrányát. A harmadik etapban ideiglenesen a vezetést is átvették, ám Forray Gábor taktikai értekezlete után ismét a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét irányított. A záró felvonás is kiélezett csatát hozott, de a végjátékban Wittmannék voltak higgadtabbak.

– Az ellenfelünk egy nagyon fizikális, agresszívan és jól védekező csapat volt – értékelt Forray Gábor, a kecskemétiek vezetőedzője. – Kemény, férfias csata zajlott a pályán. Jól kezdtük a mérkőzést, de még nem tartunk ott, hogy végig ezt a tempót tudjuk diktálni. Most sokkal több volt a játékunkban a pozitívum, mint az előző edzőmeccsen. Kevesebb eladott labdánk volt, és könnyű kosarakból sem kaptunk sokat. Volt egy-két játékelem, amit kifejezetten rosszul védekeztünk le, ennek volt köszönhető, hogy visszajött a meccsbe a Temesvár. A végére ezeket korrigáltuk, és sikerült a magunk javára fordítani a találkozót. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az eredmény ilyenkor abszolút másodlagos, hiszen sok mindent próbálgattunk még a mai meccsen is. Sok munkánk van hátra a bajnoki rajtig, de azt gondolom, hogy a megfelelő úton haladunk a felkészülésünkben. Vasárnap ismét összecsapunk a temesváriakkal, és a fiatalok fognak ezen a meccsen több lehetőséget kapni.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Temesvár 74-66 (22-8, 17-24, 14-19, 21-15)

KTE pontszerzők: Townes 19/3, Ivkovic 4, Klobucar 9, Kucsera 5, Karahodzics 8, Wittmann 11/3, Tóth Barna 3/3, Borisov 11/6, Kiss Dávid 4.

A két csapat vasárnap délután, 17 órai kezdettel újra összecsap a Messzi István Sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában