Futsal

2022.09.27. 14:00

A Rubeola FC lesz csütörtökön a ScoreGoal Kecskemét vendége

Csütörtökön este a férfi futsal NB I. egyik újoncát, a jelenleg az utolsó előtti helyen álló Rubeola FC-t fogadja a ScoreGoal Kecskemét Futsal a bajnokság 6. fordulójában. A kecskemétiek az előző fordulóban, Debrecenben veszítették el a veretlenségüket, és mindenképpen szeretnék pótolni a pontokat.

Vincze Miklós

Illusztráció

Fotó: shutterstock.com

Az első osztályú bajnokságban az idei ősszel újonc Rubeola FC mindössze egy pontot tudott szerezni az első öt forduló során, az ELTE-BEAC vendégeként értek el a 3–3-as döntetlent. A kecskemétiek egy értékes szombathelyi pontszerzéssel indították a pontvadászatot, azt követően három találkozót megnyertek a hírös városi kék oroszlánok, a legutóbbi fordulóban, a debreceni találkozón azonban 5–1-re kapott ki a csapat. – A játék képét tekintve nem volt akkora a különbség, mint amit a végeredmény mutat, volt viszont egy nagyon lényeges különbség a két csapat között: a hajdúságiak remekül sáfárkodtak a helyzeteikkel, mi viszont nem – tekintett vissza Marko Garvilovic, a kecskemétiek sportigazgatója. – Ha sikerült volna néhány ziccert kihasználni, akkor lehetett volna más az eredmény. De azt a történetet lezártuk. Arra nem volt okom, hogy komoly szemrehányást tegyek a játékosaimnak, hiszen a hozzáállásuk megfelelő volt. Az a lényeg, hogy megtaláljuk a módját, hogy hogyan tudunk abból a kudarcból is profitálni, a tanulságokat levonni.

Ennek megfelelően a hetet videózással kezdte a stáb. – Nem csak a legutóbbi, hanem az összes őszi meccs néhány tanulságos jelenetét visszanéztük és kielemeztük – utalt a tartalomra a sportigazgató. – Igyekeztem megmutatni a srácoknak, hogy mi az, ami jó volt a játékunkban, és mi az, ami nem működött. Természetesen azzal a céllal, hogy a hibákat igyekezzünk kijavítani. A Rubeola elleni mérkőzés rendkívül fontos a számunkra. Nem kizárt, hogy tőlem ezt szinte mindegyik mérkőzés előtt hallani lehet, de ez tény. A bajnokság hihetetlenül kiélezett, és amikor a tabellán ennyire közel állnak egymáshoz a csapatok, gondolok itt most főként a felsőházba vágyókra, olyankor minden mérkőzés élet-halál kérdése. Ennek megfelelően kielemeztük a Rubeola játékát, stílusát. Tudjuk, hogy a Rubeola azzal a szándékkal jön Kecskemétre, hogy itt száz százalékot nyújtva sikerüljön pontokat szereznie. Abban biztos vagyok, hogy mi jobbak leszünk, mint Debrecenben voltunk. Visszatértek a válogatott meccsek miatt távol lévők, és így a hét első felében ismét volt néhány napunk arra, hogy a teljes keret együtt készülhessen. Azon dolgozunk, hogy jobb döntéseket hozzunk, jobban kihasználjuk a ziccereinket, hogy meglehessen a három pont, amire égetően nagy szükségünk van. Annál is inkább, mert a találkozót követően néhányan ismét távoznak a hazájuk válogatottjához, és majd csak közvetlenül a következő, az Aramis elleni bajnoki előtt fognak megérkezni.

A mérkőzés csütörtökön este, 19 órakor kezdődik a Messzi István Sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában