Kézilabda

2022.09.28. 15:00

A bajnok nyerte a derbit – galériával

A mögöttünk hagyott hétvégén már a harmadik fordulót rendezték az NB II-es bajnokságokban, több Bács-Kiskun megyei csapat is érdekelt ezekben a kiírásokban. Két alakulat, a Bácsalmás és a Lajosmizse, nem talált még legyőzőre a női, illetve a férfi mezőnyben.

Földes Péter

Fotó: Bús Csaba

 A harmadik forduló megyei rangadót hozott az NB II. déli csoportjában, ugyanis a Kecskeméti TE U23-as együttese fogadta a címvédő Mizse KC-t. A megmérettetés előtt mindkét fél hibátlan mérleggel büszkélkedhetett. 

A találkozót egyértelműen a vendégek kezdték jobban, akik a 12. percben már kilenc góllal vezettek a hazaiak előtt. Az első játékrész végén négy gól volt a csapatok között a differencia, majd a második félidőben két gólra is feljött a KTE, de egyenlíteni nem tudtak a hazaiak. A találkozót végül Mizse KC biztos különbséggel, 30-22-re nyerte meg a Kecskemét vendégeként. 

A hazaiak mestere, Forgács Tamás, kissé csalódottan nyilatkozott. 

– Úgy gondolom, hogy a csapatom a találkozó első tíz percében nagyon tisztelte a tavalyi bajnokcsapatot. A helyzetkihasználásunkat nagyon sajnálom, ugyanis ez jelentősen megpecsételte a sorsunkat. Azonban azt mindenképp a csapat javára írom, hogy nem adtuk fel és vissza tudtunk jönni a párharcba. Erre minden bizonnyal építeni lehet a továbbiakban – mondta a meccs kapcsán a szintén rendkívül fiatal tréner. 

A Kecskeméti TE U23-as együttese főleg rutint szeretne gyűjteni ebben a szezonban, hiszen sokkal fiatalabb átlagéletkorral rendelkeznek a mezőny többi tagjánál. Ez a folyamat hosszabb időt vehet igénybe, de Csepelre is a jó eredmény reményében utazik majd a következő körben a társaság. 

– A csapat célja, hogy minél több játékost tudjunk adni az NBI./B-s felnőtt csapatnak – folytatta Forgács Tamás a célokra térve. – Ez remek lehetőség a fiataljainknak, hogy kipróbálják magukat itt és fejlődjenek. U23-as a csapatunk, de a legtöbb játékosunk tizenhat és tizennyolc év közt van. Jelentősen fiatalabbak vagyunk vetélytársainknál. A következő fordulóban Csepelre fogunk látogatni, akik ellen szintén egy jó mérkőzést szeretnénk játszani. Próbáljuk elérni, hogy a fiataloknál a vagányság jöjjön elő. Amennyiben ez megtörténik, akkor bárki ellen van esélyünk arra, hogy pontot szerezzünk. A csepeli mérkőzés mindenképp egy jó erőfelmérő lehet, hogy hol is tartunk valójában – zárta gondolatait Forgács Tamás.

A vendégek edzője, Avar György, nagyon örült a győzelemnek, hiszen a címvédő így megőrizte hibátlan mérlegét a csoportban, melyet nem titkolt céllal idén is szeretnének megnyerni. Tavaly csupán egy döntetlen csúszott be, idén viszont továbbra sem hibáztak a lajosmizsei játékosok. 

– Nagyon jó mérkőzést játszottunk ma a kecskeméti fiatalok ellen, aki kint volt, jól szórakozhatott. Az első félidőben nagyon jól kezdtünk, elhúztunk egy olyan előnnyel, amit nagyon nehéz volt behozniuk – mondta a meccsről Avar György.

A Mizse KC eddig dominál a ligában, és a cél az, hogy a TFSE ellen se szakadjon meg a bajnok régóta tartó, kitűnő sorozata az NB II.-es bajnokságban. Avar György ezzel együtt úgy látja, hogy több a jó erőt képviselő klub az idei bajnokságban, így résen kell lenniük minden találkozón. 

– Az első három találkozót tekintve idén is meghatározóak leszünk ebben a csoportban, azonban több a jó csapat, mint a tavalyi évadban. A következő összecsapásunk a TFSE-vel lesz, akik ellen szintén szeretnénk maximális odaadással, küzdéssel, jó játékkal nyerni. – mondta Avar György

Ugyanebben, a déli csoportban a Kiskunmajsa is győzni tudott a Dabas ellen 28-30-ra idegenben. A dél-nyugati kiírásban is szerepel két megyei egyesület, a Kalocsai KC és a Kiskőrösi KSK. Előbbi döntetlent játszott odahaza a Siklós KC-val (27–27), utóbbi szintén hazai környezetben meccselt, azonban a kőrösi gárda vereséget szenvedett a Hőgyészi SC-től (20–38). 

A női bajnokság dél-keleti csoportjában szerepel a Bácsalmás és a Lajosmizse is. A Bácsalmás az idei évadban mind a három mérkőzését megnyerte. Legutóbb a Békéscsabát győzték le hazai környezetben 37-28-ra, így tartja helyét a tabella élén. A Mizse KC szintén jól szerepel a ligában, ugyanis három találkozón két győzelem, egy döntetlen a mérlegük. A legutóbbi fordulóban a Gyulát győzték le 28-24-re. 

Ami az előttünk álló programot illeti, női bajnokságokban egyetlen Bács-Kiskun megyei együttes sem lép ezúttal pályára, így csak férfi találkozókkal folytatódik az NB II.

A férfi NBII-es bajnokság következő heti programja: 

09.30., péntek: Kiskőrösi KSK–Csömör KSK 19 óra. 
10.01., szombat: Csepel DSE–Kecskeméti TE U23 18 óra, Kiskunmajsai KC–Üllő KSE 18 óra, Mizse KC–TFSE 18 óra, Hőgyészi SC–Kalocsai KC 18 óra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában