Úszás

2022.08.02. 13:00

Vásárhelyen versenyzett a BÁCSVÍZ KVSC

Két ezüstérmet és több pontszerző helyezést értek el a kecskeméti BÁCSVÍZ KVSC versenyzői az Országos Gyermek Úszó Bajnokságon. Mohay Janka két távon is ezüstérmet szerzett.

Vincze Miklós

Sikeresek a BÁCSVÍZ KVSC versenyzői. Fotó: BÁCSVÍZ KVSC

Az LIV. Országos Gyermek Úszó Bajnokságot 2022. július 27-30. között rendezték meg Hódmezővásárhelyen. A viadalra, amelyen a BÁCSVÍZ KVSC egyesülete 11 gyermekkel vett részt, 77 egyesület 375 sportolója kvalifikálta magát.  

A négy napos, elődöntős-döntős rendszerű megmérettetésen a kecskeméti csapat – amelynek a tagjai mindannyian Nagy Zoltán és Bács Ferenc edzők tanítványai – nyolc döntős helyezést ért el. A legeredményesebb versenyző Mohay Janka lett, aki négy egyéni döntőben két alkalommal is ezüstérmet szerzett az igen erős mezőnyben. Szalontai Roland 100 és 200 méter mellen is a legjobbak közé küzdötte magát, ahol egy hatodik és egy hetedik helyezést ért el. A váltók két alkalommal pontszerző helyen végeztek, döntőbe jutott a 4x100 és a 4x200 méteres gyorsváltó.

Döntős, pontszerző eredmények: Mohay Janka 800 méter női gyors 2. hely, 1500 méter női gyors 2. hely, 400 méter női gyors 5. hely, 200 méter női gyors 6. hely.

Szalontai Roland 200 méter férfi mell 6. hely, 100 méter férfi mell 7. hely.  

A nyolcadik helyen ért be a 4x100 méteres férfi gyorsváltóban és 4x200 méter férfi gyorsváltóban a Gajári Márk, Osztényi Dániel, Tarsoly Zsolt, Pintér Csaba összetételű kvartett.  

Mohay Janka a verseny legeredményesebb versenyzője. Fotó: BÁCSVÍZ KVSC
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában