Súlyemelés

2022.08.14. 19:06

Tizenhárom érmet tartottak Kecskeméten a Messzi István Emlékversenyen

A hétvégén immáron huszonkettedik alkalommal léptek dobogóra Kecskeméten a súlyemelők a Messzi István Emlékversenyen, tisztelegve az olimpiai ezüstérmes súlyemelő sportpályafutása előtt. A versenyen negyvenöt versenyző emelte a súlyokat, köztük tizenkét kecskeméti sportoló.

Vincze Miklós

Fotó: KTE

A rendező klub versenyzői közül férfi serdülő korcsoportban Bakó Szebasztián a +96 kilogrammos súlycsoportban 203 kilogrammos (93;110) teljesítménnyel lett első helyezett, ifjúsági korcsoportban pedig a 73 kg-os mezőnyben Borsos Borisz Boldizsár 161 kilogrammal (73;88) szerezte meg az aranyérmet, az egyéni csúcsát megjavítva.

Felnőtt mezőnyben már ismerős nevek képviselték a Kecskeméti TE csapatát. Nagy Noel a 73kg-os súlycsoport ezüstérmét szerezte meg, míg fia, Nagy Noel 81 kilogrammban lett aranyérmes 281kg-os összetett eredménnyel, a dobogó második fokára Nagy Dániel állhatott. 96 kg-os súlycsoportban is két kecskeméti állhatott dobogóra, Kocsis Bálint aranyérmes, Dr. Simon Zoltán pedig nagy csatában bronzérmes lett.

 

Női mezőnyben is kiemelkedően szerepeltek a kecskeméti súlyemelők. Ifjúsági korcsoportban 81 kg-ban Székely Alexandra, +81 kg-ban Kónya Panna diadalmaskodott és lett aranyérmes. Junior korcsoportban 59 kg-os súlycsoportban Árva Cintia nem talált legyőzőre, 167 kg-os eredménnyel. 64 kg-os súlycsoportban is kettős kecskeméti siker született, Nagy Adrienn aranyérmes, Klajó Kinga ezüstérmes lett, mind a két versenyző az egyéni legjobbját megjavítva érte el ezt a szép eredményt.

A nap utolsó versenyére is maradt kecskeméti induló, akinek lehetett szurkolni, Tóth Adrienn személyében, aki 64kg-os súlycsoportban tudott diadalmaskodni 164 kg-os eredménnyel.

– A várakozásnak megfelelően szerepeltek a Kecskeméti TE versenyzői – értékelt a verseny lezárását követően Bálint Csaba vezetőedző –, hiszen többen is túlszárnyalták egyéni legjobb eredményüket. Abszolút versenyben Székely Alexandra az ifjúsági korcsoport, Árva Cintia a junior korcsoport, valamint az egész női mezőny, Ifjabb Nagy Noel pedig a felnőtt korcsoport legjobbja lett.

A versenyzők felkészítésében Bálint Csaba vezetőedző mellett Takács Erika és Bencsik Mihály és Török János vette ki a részét.

A verseny megható pillanata volt, amikor Herczeg Antal köszöntötte Messzi István családját, majd ezt követően koszorúzásra került sor a sportcsarnokban a Messzi István emléktábla előtt. A verseny támogatói különdíjat ajánlottak fel Székely Alexandrának, Kóny Pannának, Nagy Adriennek, Bakó Szebasztiánnak és Borsos Borisz Boldizsárnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában