Labdarúgás

2022.08.25. 08:13

Rangadóra és ünnepre invitálja a szurkolóit a Szalk

Az előző idényben a megyei harmadosztályú bajnokság Nyugati csoportjában a 6. helyen végzett a szalkszentmártoni Szentmárton SE. Arról, hogy a csapat az idén nagyobb célokra tör, Kovács László, az elnöke beszélt a hétvégi, Uszód elleni rangadó előtt.

Vincze Miklós

A Sznetmárton SE idén nagyobb célra tör

Fotó: Gulyás Sándor

Szalkszentmártonban egy héttel az augusztus 20-i falunap után újra megmozgatnák a helybélieket, ezúttal a labdarúgó egyesület, a Szentmárton SE. Az apropója a megmozdulásnak az, hogy az ötödik születésnapját ünneplik a megújult sporttelepnek, és bár a rendezvény középpontjában természetesen a bajnokságot indító Szentmárton–Uszód rangadó áll, e a találkozót egyéb programokkal kiegészülve szeretnék népünnepéllyé tenni. Szarvaspörkölttel várják az érdeklődőket, valamint a mérkőzés után nem sokkal retró diszkó veszi kezdetét, amelyre szívesen látják a mulatni vágyó szurkolókat, de nem csak őket, hanem egyszerűen a mulatni vágyókat is.

Kovács László, a labdarúgó egyesület elnöke elmondta, hogy nem véletlen, hogy egy látványos ünnepi programmal várják a 2022/23-as idény kezdetén a szurkolókat és az érdeklődőket, ugyanis azt szeretnék, ha ugyanilyen hangulatos, hasonló jellegű népünnepéllyel zárhatnák majd 2023 nyár elején a bajnoki idényt is. Minimum egy éremosztóval.

– Azzal az eltökélt szándékkal vágunk bele a bajnokságba, hogy a csapat a dobogón végezzen az év végén – jelölte ki a célt Kovács László. – Ez a hivatalosan deklarált cél, nem félek tehát már az első mérkőzés előtt kijelenteni. Azt persze nem bánnánk, ha minél magasabb fokán állhatna a csapat az idény zárultával, de az éremszerzés a minimális cél.

A mögöttünk álló idényben a 6. helyen végzett a gárda, ami egyáltalán nem rossz helyezés, mégis némi csalódást keltett az egyesület köreiben. Szalkszentmártonban az idén nyáron mindent annak rendeltek alá, hogy az éremvágyunk megalapozott legyen. 

Ennek megfelelően folyt a felkészülés, ennek szellemében igazoltak játékosokat, és ennek a célnak alárendelve választottak a felkészülési időszak során ellenfeleket.

A tavaszi eredmény felett érzett csalódottságot érdekes módon éppen az keltette, hogy az őszi idényben remekül teljesített a csapat. Tavasszal azonban sérülések, munkahelyi elfoglaltságok, gyermekek születése miatt már nem állhatott mindenki a szakmai stáb rendelkezésére. – Csalódottak voltunk tehát, egyúttal tudtuk, hogy mi az oka a gyengébb tavasznak. Márpedig ezekből kiindulva nyilvánvaló, hgoy a gyengébb szereplésnek nem az edzői stáb, így aztán az ősznek is Duzmath József edzővel és Szabó Lajos másodedzővel vágunk neki.

A nyáron erősítettek is, a két legnagyobb név, akik igen komoly erősítést jelenthetnek Kiss Szabolcs és Kovács Krisztofer. Kiss Szabolcs többek között a Szabadszllásban töltött emlékezetes éveket, majd a megye egyes Kecelnek is az egyik erőssége volt. A huszonhárom éves kapus Kovács Krisztofe pedig a főváros Mészöly Focisuliból kerül a Szalkszentmárton csapatához. Rokoni szálak kötik a településhez, árulta el az elnök. – A keretünk így jelenleg huszonhárom főből áll, ugyanakkor még három igazolás elképzelhető, az ő ügyük folyamatban van. A célunk az, hogy ne járjunk úgy, mint tavaly, ne fogyjon el tavaszra a keret. Az előkészületi meccseket igyekeztünk erősebb ellenfelekkel lekötni, illetve olyanokkal, akik nem riválisaink a bajnokságban. 

Játszottunk a megyei másodosztályú SC Hírös-Éppel, a szintén megye kettes Dömsöddel és a Ballószöggel. Ezek a találkozók kiválóan szolgálták a felkészülést, a játék minőségének a javítása volt a lényeg.

Ami a hétvégi találkozót illeti, az Uszódot ismerik is, tisztelik is, de nem tartanak tőle. – Tavaly ősszel sikerült őket ősszel 5–1 arányban legyőznünk – tekintett vissza az elnök. – Elbizakodottak természetesen semmiképpen sem lehetünk, tudjuk, hogy jó csapat az Uszód, de az első fordulóban mindenképpen a győzelem megszerzése a célunk. A csapat egyébként rendre jól szerepelt a tabella első felében tanyázókkal szemben, ugyanakkor a tabella alsó felében levő csaptokkal szemben is képes kellemetlen meglepetésekre.

A szurkolótáborra ezúttal is nagyon számítanak. – Nagyon szeretik szerencsére nálunk a focit, a drukkerek tavaly is nagyon sokat segítettek a csapatnak, ki merem jelenteni, hogy olykor eredmények alakulására is pozitívan hat a buzdítás. Van egy harminc, negyven fős mag, aki idegenbe is elkíséri a labdarúgókat, hazai pályán pedig rendre száz fölött van a nézőszám. Abban reménykedünk, hogy az idénynyitón ezt az óvatosan becsült átlagot jelentősen sikerül felülmúlnunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában