Kosárlabda

2022.08.04. 14:08

Pénteken a magyar férfi válogatott Georgiát fogadják Kecskeméten

A magyar férfi válogatott augusztusban megkezdte a felkészülést a világbajnoki selejtezőkre, valamint az azt követő Európa-bajnokságra. Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány és csapata hagyományosan Kecskeméten gyűlt össze. 

Nyitray András

Beküldött fotó

Először a világbajnoki selejtezőkön száll harcba a gárda, augusztus 24-én Szombathelyen Litvánia, majd három nappal később Chomutovban Csehország lesz az ellenfél. A világbajnokságot a kölni Európa-bajnokság követi szeptemberben, ahol Bosznia-Hercegovina, Szlovénia, Franciaország, Litvánia, valamint Németország lesz a magyar csapat ellenfele, csupa olyan országról van szó, mely NBA-sztárok sorát adta már. 

A felkészülés jegyében Sztojan Ivkovics csapata négy edzőmeccset játszik, ebből hármat Kecskeméten. Az első kettőt ma 18 órakor, illetve szombaton 16 órakor Georgia ellen, előbbit szurkolók előtt, utóbbit zárt kapuk mögött, majd augusztus 12-én Szlovákia érkezik, 18-án pedig Horvátországba utazik a keret. 

A magyar keret közel teljes, egyedül a honosított Mikael Hopkins érkezik később, jövő hét elején, őt addig a KTE centere, Karahodzsics helyettesíti a válogatott munkáját segítve. Ott van már viszont Hanga Ádám, a Real Madrid kitűnő játékosa. 

– Boldog vagyok, hogy itt lehetek a válogatottal, izgatottan várom a mérkőzéseket – mondta Hanga Ádám. – Tényleg vártam, hogy csatlakozhassak a srácokhoz, és hogy a kosárlabdáé legyen újra a főszerep. Az elmúlt 30 nap rendkívül intenzív volt számomra, sok megjelenés, médiaszereplés volt a programban, de most már csak a kosárlabdára és a válogatottra koncentrálhatok. Sűrű lesz a menetrendünk, rengeteg mérkőzéssel. 

A lehető legjobb formánkat szeretnénk majd mutatni a felkészülési meccseken, a vb-selejtezőkön és természetesen az Európa-bajnokságon is. 

Bízom benne, hogy a kecskeméti meccseinkre sokan ellátogatnak majd, tudom, hogy a városban és térségben is imádják a kosárlabdát. 

A pénteken 18 órakor kezdődő meccsre a belépők ezer forintba kerülnek, a diák/nyugdíjas jegy 500 forint, míg a 6 éven aluliak ingyenesen tekinthetik meg a válogatott bemutatkozását. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában