Labdarúgás/Galériával

2022.08.28. 21:29

Otthon tartotta mind a három pontot a Baja

Öt évet kellett várni a bajai futball szerelmeseinek, hogy ismételten megyei elsőosztályú futballmérkőzést rendezhessenek a Vasvári Pál Utcában. A Bajai LC a Soltvadkertet fogadta vasárnap délután. A találkozó öt gólt és hatalmas küzdelmet tartogatott a kilátogató szépszámú közönségnek.

Földes Péter

A találkozón öt gól született

Fotó: Földes Péter

Rendkívül nagy nézősereg látogatott ki a Baja-Soltvadkert megyei elsőosztályú mérkőzésre. A hazai drukkerek már a 6.percben felhördültek, ugyanis Nagy Előd precíz indítását Kudella futotta be, majd adott be balról. A labda Kerezsit találta meg, aki eltolta Tóth Árpád mellett a labdát, azonban ő csak szabálytalanul állította meg a bajai támadót. Polyák Attila játékvezető azonnal a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest Baladin Dominik vállalta és nagyon magabiztosan a kapu bal alsó sarkába helyezett, 1-0. A folytatásban is inkább a hazaiak akarata érvényesült, ám egy-egy kontrából veszélyeztetni tudott a Soltvadkert is. A 19.percben Kudella jobb oldali szögletére Nagy Előd érkezett és csúsztatta a játékszert a vadkerti kapuba, 2-0. Ezt követően is inkább a házigazdáknak volt lehetőségük, a 26. percben Kudella lövése szállt mellé, majd tíz minutummal később Kerezsi is nagy helyzetben hibázott. A játékrész hajrájára felbátorodott a vendég együttes és a 44. percben a hazai színekben játszó Németi Dominik kapott bele kézzel szerencsétlenül húsz méterre a bajai ketrectől. Hegedűs Ádám végezte el a szabadrúgást és kipókhálózta a kapu jobb felső sarkát.  

A második félidő elején érezhető volt, hogy a soltvadkerti gárda szeretne minél hamarabb kiegyenlíteni. A 62.percben Bashiri löketét védte nagy bravúrral a hazai hálóőr. Három perc múlva már nem tudott hárítani, Supka ívelt remekül a bajai védők közé, akik nem értették meg egymást. Farkas Béla lecsapott a labdára, majd egy életerős lövést eresztett meg a kapu felé, mely Tóth Dániel mellett a hálóban kötött ki, 2-2. A 69.percben Bashirit ugratta ki Katona, ám a támadó néhány centit tévedett. A foci íratlan szabályai pedig ezúttal is igazak voltak, ugyanis az ellentámadásból Varga Stefano remek próbálkozását kiütötte Eifert, pechjére pont Follárdt elé, aki nem is tétlenkedett, hanem egyből a kapuba bombázott, 3-2. A folytatásban a vadkert cserékkel próbált frissíteni, ám nagy lehetőséget nem tudtak kialakítani a hazai kapu előtt.  

Bajai LC – Soltvadkerti TE 3-2 (2-1) 

Baja, 200 néző, vezette: Polyák Attila Péter (Tóth István, Lichtenberger István)

Baja: Tóth D. - Szolga, Nagy E., Fehér Z., Knap, Németi (Török E. 46.), Kerezsi (Follárdt 67.), Kudella, Csiki (Varga S. 67.), Baladin, Szeibert. Edző: Koch Tamás Krisztián

Soltvadkert: Eifert – Katona G. (Rácz 75.), Willy Nna, Supka (Kelemen 89.), Plichta, Farkas B., Tóth Á., Hegedűs, Viola, Gémesi (Fék 81.), Bashiri. Edző: Molnár László

Gólok: Baladin 6., Nagy E. 19., Follárdt 71. Illetve Hegedűs 44., Farkas B. 65. percben

Sárga lap: Szolga 30., Németi 43. Percben

Koch Tamás, a Bajai LC edzője: - Az első negyven perc kifejezetten jó volt, úgy érzem, hogy ott akár nagyobb előnnyel is vezethettünk volna. Megvolt a két gólos differencia, majd csináltunk egy olyan utolsó öt percet, melynél törvényszerű volt, hogy gólt fogunk kapni. A szünet után a Soltvadkert nagy erőket mozgósított, hogy egyenlítsen. Sajnos ez sikerült is nekik nem tudtuk megakadályozni a támadásaikat, majd ezt követően is volt egy meccslabdájuk mely kimaradt, mi pedig ismét betaláltunk és eldöntöttük a mérkőzést. Gratulálok a csapatomnak a mai győzelemhez, az ellenfélnek pedig sok sikert a továbbiakban.  

Molnár László, a Soltvadkerti TE edzője: - A mai mérkőzést két felé választanám, volt egy első negyven perc és volt még egy negyvenöt perc. Az első játékrészben nem voltam megelégedve a csapattal, ugyanis sok hibát elkövettünk a védekezésben. Az utána lévő idő azonban rendben volt, 2-2-nél meccslabdánk volt azonban az ellentámadásból ismét eredményes volt a hazai csapat. Csalódott vagyok, ugyanis többet reméltünk ettől a mérkőzéstől, de sajnos ilyen a futball. A következő fordulóban megpróbálunk javítani a Kunbaja ellen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában