Labdarúgás

2022.08.18. 07:00

Nem tervezi a feljutást a Kiskunhalasi FC

Az elmúlt évek sikertelensége után döntött úgy a Kiskunhalasi FC elnöksége, hogy a következő szezonban csak a megyei másodosztályban indulnak el, ami változásokkal járt.

Földes Péter

A Kiskunhalasi FC csapata.

Fotó: Földes Péter

A Kiskunhalasi FC csapata hatalmas változáson ment át a nyáron, ugyanis a megyei elsőosztály helyett a másodosztályban fognak versenyezni. 

– Az elmúlt években nem tudtunk sajnos olyan sikeresen szerepelni, mint azt tettük korábban. Ezért döntöttünk úgy a vezetőséggel, hogy a következő szezonban a megye II.-ben fogunk indulni. Ez talán a játékosoknak, vezetőknek, de az egész klubnak is jobb lesz így – mondta Kuhn Róbert, a csapat edzője. 

A csapat augusztus elején kezdte el a felkészülést a következő évadra.

– Az edzéseket augusztus elsején kezdtük el, heti három foglalkozással és egy edzőmérkőzéssel készülünk a bajnokságra. Az első felkészülési találkozónk sajnos meghiúsult, ugyanis nem tudtunk elutazni Soltvadkertre. Azonban játszottunk a Kiskunfélegyháza másodosztályú együttesével, ahol 4-2-re győzedelmeskedni tudtunk. Az elmúlt hétvégén a Kiskunmajsát fogadtuk hazai pályán, ahol azonban 6-0-ra kikaptunk. Lesznek még meccseink, illetve a bajnokság első fordulójában szabadnaposak leszünk, így arra a hétvégére is szeretnénk még találni egy ellenfelet. 

A tréner beszámolt a kereten belüli változásokról is és elmondta, hogy mi lesz az együttes koncepciója a következő szezonban. 

– A tavalyi keretünkből szinte mindenki eligazolt, a vajdasági játékosainkon és Gyenizse Tamáson kívül. A koncepciónk az lesz, hogy minél több helyi fiatalnak adjunk lehetőséget. 

Rengeteg játékost megkerestünk a nyáron, sajnos nem nagy sikerrel. Jelenlegi keretünk 20 fős, tizenegyen helyiek, kilencen pedig vajdaságiak. 

Új játékos Csorba Krisztián és Plavsic Sasa Kiskunmajsáról, Vuckovic Dániel Kunbajáról. Vannak még nálunk próbajátékosok, nekik a következő héten fog eldőlni a sorsuk. 

A visszajutás egyelőre nem szerepel a klub tervei közt.

– A fő célunk az, hogy alakuljon ki egy jó társaság, akik szeretnek együtt focizni. Azt is fontosnak tartom, hogy ne legyen rosszkedv, feszültség egy-egy mérkőzés után. Természetesen szeretnénk minél több bajnoki ütközetet megnyerni, de a feljutás nincs célul kitűzve – zárta gondolatait Kuhn Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában