Labdarúgás

2022.08.11. 14:00

NB III.-as ellenfelet kapott a Kalocsa és a Lajosmizse is

Csütörtökön megtartották a MOL Magyar Kupa második, országos fordulójának a sorsolását. Mind a két, még versenyben lévő Bács-Kiskun megyei első osztályú gárda NB III.-as ellenfelet kapott. A Kalocsa a Jászberényi FC, a Lajosmizse pedig az FC Dabas SE csapatát fogadja az augusztus 27-28-i hétvégén.

Vincze Miklós

A lajosmizsei Kovács József (pirosban) fejel a megyei kupadöntőn

Fotó: Pozsgai Ákos

Csütörtökön délelőtt tartotta meg a Magyar Labdarúgó-szövetség a MOL Magyar Kupa második körének a sorsolását. A kupasorozatot az idén is regionális elvek alapján szervezik, és az első két körben az alsóbb osztályú gárdák – az NB III.-as csapatok és a megyei bajnokságokból továbbjutók – harcolnak a 3. körbe jutásért, ahol bekapcsolódik a 12 NB I.-es és 20 NB II.-es csapat is, köztük a Kecskeméti TE és a Tiszakécskei LC. A Bács-Kiskun megyei bajnokságból öt csapat indulhatott el az országos táblán az első fordulóban, közülük kettő, a Kalocsai FC és a Lajosmizsei VLC maradt állva a második fordulóra. A Kalocsa és a Lajosmizse a Dél-Keleti csoportba osztva várta a sorsolást. Ebben a kalapban a Mizse és a Kalocsa mellett még hét NB III.-as, hat megyei első osztályú, és egy megyei másodosztályú gárda, a Székkutas várta, hogy megkapja az ellenfelét.

A Kalocsai FC-t mindjárt a második körben kihúzták, Kohány Balázs csapata az NB III.-as Jászberényi FC-vel fog összecsapni. – Megmondom őszintén, jobban örültünk volna egy olyan megyei első osztályú ellenfélnek, aki ellen reális esélyünk lett volna a továbbjutásra – reagált az ellenfélre Kohány Balázs, a Kalocsai FC edzője. – Abban, hogy így alakult, az a pozitívum, hogy legalább hazai pályán játszhatunk. Egyértelműen a Jászberény a párharc favoritja, főként annak fényében, hogy a nyáron jelentősen megerősödtek, például a korábban az NB I.-ben is szereplő Remili Mohamed is náluk folytatja. De szeretnénk egy szép kupavasárnappal megörvendeztetni a szurkolóinkat, és mindent el fogunk követni a továbbjutás érdekében.  

A Lajosmizsei VLC tulajdonképpen szomszédvári derbit vívhat, hiszen az FC Dabas SE gárdáját fogják vendégül látni, minden bizonnyal augusztus 27.én, szombaton. – A második fordulóban már számítani lehetett arra, hogy magasabban jegyzett ellenfelet kapunk – reagált a sorsolásra Faragó Gyula, a Lajosmizsei VLC szakmai igazgatója. – Annak örülünk, hogy így hazai pályán játszhatunk. Nem fogjuk feladni a párharcot, küzdeni fogunk, megpróbálunk egy közönségszórakoztató mérkőzést játszani. Veszítenivalónk nincs, az esélytelenek nyugalmával próbálunk majd meglepetést okozni. Ha esetleg nem sikerül, akkor is büszkék vagyunk arra, hogy idáig eljutottunk.

Mivel augusztus utolsó hétvégén rendezik a megyei első osztályú bajnokság nyitófordulóját is, a két kupacsapat, a Kalocsa és a Lajosmizse november 27-én fogja pótolni a Harta, illetve a Kiskőrös elleni mérkőzését.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában