Kosárlabda

2022.08.15. 15:32

Megkezdte a felkészülést a Duna Aszfalt–DTKH Kecskemét

A mögöttünk álló évadban az első osztályú férfi kosárlabda bajnokságban a legjobb négy közé jutó Duna Aszfalt–DTKH Kecskemét hétfőn Forray Gábor vezetésével megkezdte a felkészülést a 202223-as bajnoki évadra.

Vincze Miklós

Augusztus 15-én, hétfőn délelőtt találkozott a Duna Aszfalt–DTKH Kecskemét kerete, hogy megkezdje a felkészülést a következő idényre. Az első tréningen a keret minden tagja jelen volt, így a csapat új igazolása, a dominikai-amerikai kettős állampolgár Marques Townes is.

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemétnél az első két hétben főleg a kondicionális feladatokon lesz a hangsúly, majd a harmadik héten már edzőmeccs is szerepel a programban. A tervek szerint az október elsejei bajnoki rajtig kilenc felkészülési mérkőzést játszik az együttes. Ebből ötöt vív meg hazai környezetben.

 

– Az első héten még amolyan ráhangolódás zajlik, majd a következőn már nagyon komoly terhelést kapnak a játékosok – árulta el Forray Gábor vezetőedző. – Hétfőn délelőtt felmértük a játékosok erőnléti állapotát, és az eredmények azt igazolták vissza, hogy mindenki komolyan vette a számára kiszabott egyéni edzéstervet a nyáron. Így tudjuk folytatni azt a folyamatot, amely már hosszú évek óta megfelel a munkaritmusunknak. Ennek köszönhető az is, hogy a harmadik héten már edzőmérkőzést tudunk játszani. Összesen kilenc lesz a bajnoki rajtig a programunkban. A csapat gerince együtt maradt, ez mindenképpen nagy előny számunkra. Azt gondolom, hogy a meglévő értékeinkre, erősségeinkre kell építkeznünk, és ami az előző évben kevésbé ment, azokra kell nagyobb fókuszt helyeznünk az alapozás során – mutatott rá bizakodva a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában