Labdarúgás

2022.08.14. 07:00

Koncentrálniuk kell

A Kecskeméti TE II. NB III-as együttese vasárnap 11 órás kezdéssel a Monort fogadja másfél hét szünet után a bajnokságban a Műkertvárosi Sportcentrumban. Mindkét csapatot elkerülték eddig a sikerek, így két kör után a javítás reményében lépnek pályára egymás ellen a felek.

Nyitray András

A Monort fogadja a Kecskemét a Műkertvárosi Sportcentrumban

A Kecskeméti TE II. eddig mindkét meccsét elvesztette a harmadosztályú bajnokságban, a Cegléd ellen 1–0-ra, majd a PEAC ellen 3–0-ra. A csapat fő problémája, hogy nem tudja belőni eddig a helyzeteit, amiben az utóbbi másfél hétben volt idejük dolgozni, hiszen máris bajnoki szünet volt a kupa miatt. A lebonyolítás nem könnyíti meg feltétlen a csapatok dolgát, hiszen másfél hét szünet után egyből három mérkőzés vár hét nap alatt a mezőnyre. 

– Amit elterveztünk, azt megcsináltuk ebben a másfél hétben is. Próbálunk alkalmazkodni a versenykiíráshoz, ami nem mindig könnyű persze, de összességében ez nem jelenthet problémát, nem lehet kifogás semmire – mondta a lebonyolítás kapcsán Szabó Tibor, a KTE II. vezetőedzője.

 

A kecskemétiek eddig hadilábon álltak a szerencsével, amin csak megfelelő koncentrációval tudnak változtatni a folytatásban. 

 

– Két hasonló mérkőzésen vagyunk eddig túl, ahogy a Cegléd, úgy a PEAC ellen is megvoltak a helyzeteink, de ezeket nem sikerült értékesíteni. Ehhez jöttek az egyéni hibák, amikből aztán elkerülhető gólokat kaptunk sajnos. Azon dolgoztunk a mostani időszakban is, hogy ezeket problémákat orvosoljuk. Az alapjátékunkkal egyébként nincs probléma védekezésben és támadásban sem, de jobban kell koncentrálnunk mindkét kapu előtt. 

A KTE II. a Monort fogadja vasárnap, mely szintén két vereséggel kezdte a szezont, így mindkét együttesnek nagy a tét ezen a találkozón. 

– Két sikertelen találkozón van túl a Monor is. Biztos vagyok benne, hogy egy újabb kiegyensúlyozott összecsapás vár ránk, ahol ismételten döntő lesz az, hogy a helyzeteivel melyik csapat sáfárkodik jobban, ki tud esetleg pluszt beletenni a meccsbe. Bízom benne, hogy hazai pályán ezt mi tudjuk hozzátenni a játékunkhoz, ami az első sikert érheti végül számunkra – zárta gondolatait Szabó Tibor vezetőedző. 

A mérkőzés vasárnap 11 órakor kezdődik a Műkertvárosi Sportcentrumban, a belépés ingyenes a KTE II. bajnoki találkozóira. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában