Labdarúgás

2022.08.04. 17:26

Kiszámíthatatlan a Kécske hétvégi ellenfelének a játékrendszere

A Merkantil Bank Liga NB II.-es labdarúgó-bajnokság 2. fordulójában Kozármislenyre utazik a Tiszakécskei LC, ahol az NB III. Közép csoportjából felkerült újonc ellen kell bizonyítaniuk a kék-sárgáknak.

Szentirmay Tamás

Fotó: Szentirmay Tamás

Az idei első bajnokin nagy küzdelemben győzött a TLC az újonc Mosonmagyaróvár ellen. A vendégek hetven percig jól állták a sarat, de a találkozó végére kijött a két csapat közötti különbség, és ha csak tizenegyessel is, de nyert a Kécske. Ez is azt bizonyítja, hogy a másodosztályban egyetlen csapatot sem lehet leírni. Vasárnap ismét egy újonc lesz az ellenfél, a HR-RENT Kozármisleny. A Baranya megyei csapat biztosan, kilenc ponttal nyerte az elmúlt évben az NB III.-as bajnokság Közép csoportját. Az első fordulóban a Soroksár otthonában 3–1-es vereséget szenvedtek, de nem játszottak rosszul, akár meglepetést is okozhattak volna. Nem lehet tehát a Tiszakécskének sem fél vállról vennie a vasárnapi mérkőzést. A találkozóról megkérdeztük a Moson­magyaróvár elleni mérkőzés egyetlen góljának szerzőjét, Balajti Ádámot. 

– Az NB II.-ben nagy favoritok nincsenek, természetesen van egy-két csapat, amelyik olyan játékerőt képvisel, amiért őket a többiek elé lehet helyezni – nyilatkozta a csatár. – Minden mérkőzés ilyen kiegyenlített játékot fog hozni ebben a bajnokságban, de nekünk az lesz a feladatunk, hogy a Mosonmagyaróvár elleni játékunknál többet tudjunk mutatni, főleg kombinációban. Örülök annak, hogy a három pontot meg tudtuk szerezni. Természetesen azon leszünk, hogy a Kozármisleny ellen is jól és eredményesen játsszunk, és három ponttal térjünk haza. 

A találkozó érdekessége az lesz, hogy az elmúlt bajnokságban Tiszakécskén szereplő, mindössze húszéves Kosznovszky Márk ezúttal a Kozármislenyt fogja erősíteni. Szó szerint erősíteni, mert Kosznovszky a Tisza-parti kis város csapatában is bizonyította, hogy fiatal kora dacára is remek játékos, hiszen szinte minden mérkőzésen a kezdőcsapatban kapott helyet. Jól ismeri a Tiszakécske játékát, és biztosan hasznos tanácsokkal látta el jelenlegi klubjának a szakembereit, hogy milyen taktikával játszik a volt csapata. Igaz, Tiszakécskére is érkeztek minőségi játékosok, akikkel több taktikai lehetőséget meg lehet valósítani. Így minden bizonnyal változatos és harcos lesz majd a vasárnap 19 órakor kezdődő találkozó. 

– Érdekes játékrendszerben játszik a Kozármisleny, több jó labdarúgója is van – mondta Visinka Ede vezetőedző. – Éppen ezért vasárnap egy meglehetősen nehéz mérkőzésre számítok. Az ellenfelünk ugyanis nagyon jó színben tűnt fel az első fordulóban Soroksáron, közel voltak egy meglepetés­eredményhez. Komolyan készülünk ellenük, nem vesszük félvállról a találkozót. Igazság szerint akkor van értéke a Mosonmagyaróvár elleni mérkőzésünknek, hogyha Kozármislenyben is pozitív eredményt tudunk elérni. Mi szerettük volna Kosznovszky Márkot visszahozni, az MTK azonban másképpen gondolta. Nagyon sajnáljuk, mert szeretett Tiszakécskén játszani, és mi is szerettük. Ő most az ellenfelünk játékát fogja erősíteni – tette hozzá a vezetőedző. Visinka Ede elmondta még, hogy a szerdai edzésen Geiger Norbert megsérült, rá a vasárnapi találkozón nem számíthat. Ez egy új helyzetet teremt, de egyúttal új lehetőséget is, hiszen a keretben bőven vannak olyan játékosok, akik képesek lesznek majd a pályán megfelelően helyettesíteni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában