Galériával/Labdarúgás

2022.08.20. 14:51

Kelebián találkozott a Bács Kiskun megyei és a Csongrád-Csanád megyei U19-es válogatott

Az idei évben is megmérkőzött egymással a Bács Kiskun és a Csongrád-Csanád megyei válogatott. Immáron ötödik éve rendezik meg a találkozót, Andróczki Máté emlékére.

Földes Péter

Fotó: Földes Péter

Ebben az esztendőben is megemlékeztek Andróczki Mátéról, a fiatalon elhunyt labdarúgóról. A szokásoknak megfelelően, idén is a Bács-Kiskun megyei és a Csongrád-Csanád megyei ifjúsági válogatott csapott össze. Az eddigi négy mérkőzésből valamennyit a Bács-Kiskun megyei együttes nyert meg.

A találkozó nagy iramban kezdődött és már a 7. percben megszerezte a vezetést a Bács megyei csapat. Rácz Tamás szerzett labdát a bal oldalon majd pontosan centerezett középre Patócs Benjáminnak, aki előnyhöz juttatta a hazaiakat. Ezt két veszélyes vendég lehetőség követte, majd egy védelmi hibát használt ki a Csongrád-Csanád megyei egylet. A továbbiakban többet volt a labda a hazaiaknál, lehetőségeket is alakítottak ki, de rendkívül jól védett a vendégek hálóőre, Mison Balázs. A 32. percben azonban már ő sem tudott hárítani egy életerős lövést. 2-1. A félidőig nem változott az eredmény.

A második játékrész 3. percében egy jobboldali beadás után, Rácz Tamás fejelt a Csongrád megyeiek hálójába. Ezt követően kicsit belealudt a mérkőzésbe mind a két gárda és a folyamatosan zuhogó eső sem tette lehetővé a folyamatos játékot. A 72.percben ismételten gólt szerzett a hazai gárda, de még a meccs gólja hátra volt. A 82.percben Ludvigh Zalán huszonöt méterről pókhálózta ki a csereként beállt Czombos Zoltán kapujának bal felső sarkát. A végeredmény Bács Kiskun megyei U19-es válogatott - Csongrád-Csanád megyei U19-es válogatott 5-1 (2-1)

A Bács-Kiskun megyei válogatott a következő kerettel játszotta le a mérkőzést: Kapusok: Cselik Döme, Nagy Gábor Richárd, Pszota Csongor, Milasin Miroslav. Mezőnyjátékosok: Kele Álmos, Ludvigh Zalán, Schneider Ákos, Domokos Nándor, Szeleczki Márk, Fenyvesi Bálint, Rácz Tamás, Szőke Roland, Berger Márton, Patócs Benjámin, Karf Alex, Görög Nándor, Kanyó János, Kurgyis Kevin, Nincsevics Martin, Horváth Dominik, Döbrentei Gábor, Rockensetein Erik. Edzők: Molnár László és Karakas Ferenc

A találkozó után Molnár László, a hazaiak edzője elégedetten nyilatkozott. – Azt gondolom, hogy örülni kell, hogy egyáltalán meglehetett rendezni a mérkőzést a vihar miatt. Nagyon sajnálom, hogy már ötödik alkalommal kerül megrendezésre ez a torna, ugyanis Andróczki Máté egy remek fiú és sportoló volt. A mérkőzésre rátérve elégedett lehetek a csapattal, ugyanis nyertünk. Amit kértünk Karakas Ferenc kollégámmal azt maximálisan megtették a gyerekek. Az látszódott, hogy sok felől jöttünk, nem voltunk összeszokva, de mindenképp elégedettek vagyunk. Szeretném megköszönni az összes egyesületnek, hogy elengedte a játékosát, illetve a gyerekeknek is, hogy eljöttek. Ameddig csak tudjuk, szeretnénk megrendezni ezt a mérkőzést és szeretnénk minél tovább megemlékezni Andróczki Mátéról.

Kun-Szabó Tibor, a Csongrád-Csanád megyei válogatott edzője, szerint nagyon jó kezdeményezés ez a mérkőzés. – Minden évben remek lehetőségnek tartom, hogy eljöjjünk és kipróbáljuk magunkat ezen a mérkőzésen. Felmérjük, hogy hol tartunk és jól rá tudunk hangolódni a bajnokságra. Én mind az öt alkalommal itt voltam eddig, először csak segédként, majd négy esztendeje már edzőként segítem a Csongrád megyei válogatottat, mely hatalmas megtiszteltetés nekem. Az elnök úrral úgy állapodtunk meg, hogy próbáljuk a kisebb települések csapataiból összeválogatni a játékosokat. Az edzők és a sportvezetők ajánlására érkeznek hozzánk a játékosok. Azt kértük a mérkőzés előtt, hogy merjünk focizni vállaljuk fel a játékot és mindenképp próbáljunk meg győzelemre játszani. 

Az MLSZ Bács Kiskun megyei igazgatója, Losonczy László, elégedett volt a lefújás után.

– Mindenképp fontos ez a megemlékezés az elhunytról, Andróczki Mátéról. Sajnálom, hogy már az ötödik alkalmat írjuk a mai napon. A megyei válogatottba szem előtt vannak a srácok, ugyanis itt van Vanó Sándor, a válogatott edzője. Az elsődleges dolog természetesen a megemlékezés és a barátság a két megyei csapat között. – zárta gondolatait Losonczy László. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában