Galériával

2022.08.07. 12:49

Hagyománnyá tennék a tekeversenyt Kecskeméten

Vidám hangulatban zajlott le szombaton a Városi Civil Kerekasztal szervezeteinek első tekeversenye Kecskeméten, a MÁV tekepályán. A versenyzők nagy része most először vagy korábban is csak keveset gurított életében. Az izgalmas megméretést közös ebéd zárta.

Sebestyén Hajnalka

Négy kerekasztal szervezetei mérették meg magukat

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Horváth Lászlóné Terike, a Városi Civil Kerekasztal delegáltja, a Gombász- és Gyógynövényklub vezetője szervezte meg a tekeversenyt. Terike jól ismert a sportág iránt érdeklődők körében, hiszen egykoron a MÁV tekecsapatát erősítette, mely NB I.-ben, NB II.-ben is játszott.

– Rövid idő alatt sikerült megszerveznem a versenyt, melyre ennek ellenére is szép számban jelentkeztek a Városi Civil Kerekasztal szervezetei. Egyéniben és csapatban is megmérethették magukat a tagok, összesen 39-en. Rajtuk kívül több szurkoló is részt vett az eseményen. A versenyt Csitári István irányította – jegyezte meg Horváth Lászlóné.

Négy kerekasztal, a Fenntartható Fejlődés, a Hagyományőrző, a Közművelődési és Ismeretterjesztési, valamint a Nyugdíjas kerekasztal nyolc szervezetének tagjai mérkőztek meg egymással. A Fenntartható Fejlődés részéről a Magyar Agrár-környezetgazdálkodás Egyesület, a Hagyományőrzőktől a Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Köre, a Közművelődési és Ismeretterjesztésiektől a Gombászklub-Gyógynövényklub, valamint a Médium Filmklub indult. A legtöbben a Nyugdíjas kerekasztaltól érkeztek, ott volt a Hírös Város Klub, a Műkertvárosi Nyugdíjas Klub, a Szenior Örömtánc Klub és a  Szent László nyugdíjas Egyesület.

– A verseny nagyon jó hangulattal vette kezdetét. Tagtársaim, a Gombász- és Gyógynövényklub tagjai előkészítették az ebédhez az alapanyagokat, melyet később szakácsunk, Tóth István vezetésével megfőztek. A nagy melegben ásványvízzel is kedveskedtünk a résztvevőknek. A versenyzők nagy része először vagy keveset gurított életében. Ennek ellenére fegyelmezetten folyt a verseny, mely délre befejeződött. A finom, gazdagon elkészített paprikás krumpli elfogyasztása után következett az eredményhirdetés. Úgy vélem, és a visszajelzések is arra utalnak, mindenki nagyszerűen érezte magát és kellemes élményekkel távozott. 

Több szervezetben felmerült, legyen folytatás. A rendezvényt évenként megismételjük. Szóba került az is, hogy kisebb létszámmal havonta akár több napon is lehetne majd gurítani, melyre a lehetőséget is megkaptuk, most már csak élni kell vele 

– tette hozzá Horváthné. 

Egyéni nőinél: 1. helyezett Horváth Attiláné (Gombászklub, Gyógynövényklub), 2. helyezett Almási Rozália (Gombászklub, Gyógynövényklub), 3. helyezett Jankahidy Zsuzsanna (Szent László Nyugdíjas Egyesület.

Egyéni férfiaknál: 1. helyezett Elekes Zsolt (Médium Filmklub), 2. helyezett Domonkos Vilmos (Műkertvárosi Nyugdíjas Klub), 3. helyezett Bárdos Ferenc (Médium Filmklub).

A 2 fős csapatoknál: 1. helyezett Banó Sándor – Szalkai Zoltán (Hírös Város Klub), 2. helyezett Lévai Péterné – Dunai Zoltánné (Szenior Örömtánc Klub), 3. helyezett Bajtai Gergely – Kántor József (Gombász- és Gyógynövényklub).

A 4 fős csapatoknál: 1. helyezett Tóth Istvánné, Saller Ilona, Kovács Lászlóné Editke, Kemecseiné Kovács Gabriella (Gombász- és Gyógynövényklub), 2. helyezett Pócsai Gézáné, Pulai Magdolna, Gerháth Péter, Kertész János (Szent László Nyugdíjas Egyesület), 3. helyezett Katona Mihályné, Mészáros Lajosné, Sándor Béláné, Kovács Lászlóné (Hírös Város Klub).

Grosán Pál szenior sportember (Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Kör) újabb könyvét, a Fényesen ragyognak Ezüst és Bronz az olimpiákról című könyvét is megismerhette a közönség, mely már hetedik a sporttörténeti kötetei sorában, folytatása a korábbi aranyérmeseket bemutatónak. A könyvből az első egyéni női és férfi győztes, és Horváth Lászlóné kapott egy-egy példányt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában