Kiskunfélegyháza

2022.08.16. 14:34

Eseményekben gazdag a Koppány íjászok nyara

A Turul Koppány Íjászok ezen a nyáron is számos versenyen indultak, remekeltek és dobogóra álltak. Idősek, fiatalok egyaránt kihozták magukból a maximumot. A csapat méltán lehet büszke minden tagjára, az egyik legfiatalabb és legtehetségesebb versenyzőjük, Zoboki Csenge ezekben a napokban egyedül képviseli a Koppányokat, a Gyulán megrendezett Történelmi Világbajnokságon.

Sebestyén Hajnalka

Balról jobbra: Nagy Zoltán, Zrínyi Norbert, Tóth Evelin, Bicskeiné Csányi Mária, Füleki Bianka és Szólya Imre a hódmezővásárhelyi versenyen

A Koppányok legutóbbi nyári eredményeit Kis Mónika íjász foglalta össze. Hódmezővásárhelyen, a Dél-Alföldi Régiós Történelmi Versenysorozat 4. fordulóján modern pusztai íjjal dobogós lett Füleki Bianka 1., Bicskeiné Csányi Mária 2., Szólya Imre egyéni csúccsal 3. helyezésével. Vadászreflex íjjal Tóth Evelin és Zrínyi Norbert egyaránt 1. helyen végzett.

A Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesület rendezte meg saját 47. íjászversenyét a Pálmonostorai Dinnyés tanyán. Rendhagyó, nomád versenyt szerveztek a kis létszámú baráti csapatnak, elsősorban versenyszituációs edzésképpen és kapcsolattartási, kapcsolatépítési céllal. Igazi örömíjászat volt, de kőkemény harc is egyben a természet erőivel, az időnként feltámadó viharos széllel.

A csapat amazonjai – Zoboki Csenge, Fekete Katica – Keserű Szilvia íjászedző vezetésével augusztus elején részt vettek a hagyományos, Bükk lábánál, Cserépváralján szervezett íjásztáborban. Az egy hetes intenzív íjászat sok edzéssel, gyakorlással és mókás programmal párosult.

A Koppányok harcosai Kaposmérőn is jártak, részt vettek egy közös íjászaton a Kassai-völgyben, a 907-es Pozsonyi-csata emlékére megrendezett nyílzápor rendezvényen. Az ország minden részéről jöttek íjászok, hogy együtt emlékezzenek a diadalmas Pozsonyi-csatára, és megmutassák az íjászat alázatát és méltóságát. 

Ezzel egy időben az egyesület vezetője Dinnyés Gyula és Kis Mónika Felvidékre utazott, Marcellházára a Fekete Sólyom Történelmi Íjászklub rendezvényére. Tiszteletbeli meghívásnak tettek eleget a Fekete Sólymok fennállásának 20 évfordulója alkalmából szervezett összejövetelen.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában