Kerékpározás

2022.08.08. 17:00

Érmekkel hangoltak a nagy versenyekre

Arannyal és bronzzal melegített az MKB Bank Cycling Team a Székelyföldi Körversenyre és az 51. Belgrád Trophy-ra a KSI Kupán.

Nyitray András

Az MKB Cycling Team csapata

Fotó: MKB Cycling Team

Gohér Mihály arany, Dobai Dávid bronzérmet szerzett a KSI Kupán az MKB Cycling Team csapatából. Az előjelek kedvezőek, a csapat egyre jobb formát mutat, a Székely Körön és a belgrádi junior versenyen újra leteheti névjegyét a kecskeméti alapítású kerékpáros csapat, hiszen már gőzerővel hangolódnak ezekre a megmérettetésekre is. 

Tiszagyendára szinte már hazajárnak az MKB Bank Cycling Team bringásai, és általában igen jó eredménnyel térnek haza. Így volt ez most is, amikor a kecskemétiek a hosszú távon indultak. A 94 kilométeres versenyen Gohér Mihály szerepelt legjobban, aki jó helyezkedésének és kiváló sprintjének köszönhetően megnyerte az Elit kategóriát. Ebben nagy szerepe volt Dobai Dávidnak, aki előző nap bronzérmet szerzett az U19 időfutam versenyén. 

A csapat az év egyik legjobban várt több napos versenyén indul legközelebb. A 17. Székely Kerékpáros Körverseny formabontó módon idén Magyarországról indul augusztus 9-én, a rajtra Debrecenben kerül sor. A mezőny onnan indul Székelyföldre utazik, ahol további 4 szakaszon keresztül zajlik a verseny. A legnagyobb székely városokat érintve bejárjuk a Csiki medencét, és a hegyeket az oldalában. A következő hétvégén pedig a több évtizedes múltra visszatekintő belgrádi junior versenyen indul az MKB Bank Cycling Team U19-es sora. A kétszakaszos verseny nagyon jó felkészülés a Junior Világkupára, ahol a kecskeméti alapítású csapat a magyar válogatott mellett saját sort indíthat – mondta Sáfár Tamás sportigazgató. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában