Futsal

2022.08.10. 12:13

Éremre vágyik az SG Kecskemét

Szerdán sajtótájékoztató keretein belül nyitotta meg a 2022/2023-as szezont az SG Kecskemét Futsal, melyen bemutatták a csapatot és a szakmai stábot, illetve szót ejtettek a célokról is. A kecskemétiek egyértelműen jobb szereplést várnak az előző szezonnál.

Nyitray András

Rigó László, Marko Gavrilovics, dr. Vercz Tamás és Soltész Levente

Fotó: Nyitray András

A sajtótájékoztatót a klub elnöke, dr. Vercz Tamás vezette fel. A ScoreGoal első embere elmondta, hogy bár az előző szezon érdemben nagyon korán befejeződött számukra, ez jó lehetőséget adott egy hosszabb tervezésre és építkezésre, ami érzése szerint sikerrel véghez is vittek a stáb, illetve a játékoskeret kapcsán is. A mezőny tele van jó csapattal, de a minimális cél a felsőházi tagság (1-6. hely) elérésre, illetve a kupában szeretnének bejutni a legjobb négybe. 

– Nehéz szezonon vagyunk túl, ami érdemeben hamar véget ért számunkra, ez viszont lehetőséget adott egy hosszabb építkezésre – mondta dr. Vercz Tamás. – Az alap a jó szakmai stáb. Marko Gavrilovics lesz a klub sportigazgatója, ő irányítja a szakmai munkát, emellett egyébként az U19-es szerb válogatott vezetőedzője is, így biztosan jó kezekbe került a klub. Egymás munkáját majd Soltész Levente vezetőedzővel segíthetik majd, aki egy fiatal, ambiciózus szakember. 

A tavalyi csapat magja megmaradt, melléjük Pál Patrik, Sánta Attila, Stojan Milovac és Nyerges András pedig azzal a céllal érkeztek, hogy minden pozícióban két egyenrangú játékosunk legyen a szezon során. 

Minden adott ahhoz érzésem szerint, hogy vérmes reményeink legyenek az új, 12 csapatos NB I-ben, ahol az alapvető célunk a felsőház lesz, a kupában pedig a Final Four-ba szeretnénk eljutni – tette hozzá a klub elnöke. 

A Kecskemét sportigazgatója, Marko Gavrilovics szerint tele van jó csapattal az élvonal, közülük is a legjobbal, a Haladással találkoznak hétfőn 18 óra 30 perckor a nyitányon Szombathelyen. Ez egy jó értékmérő lesz a nyári munka után, de az is biztos, hogy csak 100 százalékot nyújtva lehet esélyük elérni a célokat, akkor viszont bárkit legyőzhetnek. 

– Örülök, hogy kezdődik a szezon, bízom benne, hogy az eredmények okot adnak majd a további örömre is – mondta Marko Gavrilovics. – A klub történetének legjobb eredményét szeretnénk megcélozni, a vezetés részéről minden adott volt ahhoz, hogy ehhez megfelelő keret álljon össze. Nagyon jó csapatunk van, ha 100 százalékot adunk ki magunkból edzéseken és meccseken, akkor bárkit meglephetünk, de csak így van erre esélyünk. A hozzáálláson múlik minden, de maximálisan hiszek a csapatunkban és a stratégiánkban. A Haladás ellen rögtön a mélyvízbe dobnak minket tulajdonképpen, komoly értékmérő lesz az a meccs a címvédő ellen. Fontos kiemelni, hogy megvannak a fiatal tehetségeink is, akik a klub jövőjét jelenthetik, közülük Kajtár Mátyás és Haász Benjámin már velünk van, de természetesen még sok munka vár rájuk. 

A klub fiatal vezetőedzője, Soltész Levente izgatottan várja a rajtot és a szezont, hiszen nagy lehetőséget kapott. A szakmai stáb mellett a játékoskeret is adott ahhoz, hogy elérjék céljaikat. – Ezen a fórumon is csak megerősíteni tudom, hogy a lehető legjobb arcunkat szeretnénk mutatni ebben a szezonban, komoly céljaink vannak. Ezek eléréséhez adott egy megfelelő összetételű játékoskeret is. Természetesen ez számomra is egy hatalmas lehetőség, hiszen 28 évesen sokat jelent számomra, hogy a Kecskemét bízik bennem. A klubnál minden adott ahhoz, hogy eredményesek legyünk, fejlődhessünk – mondta Soltész Levente. 

A játékosok részéről Rigó László, a klub kapusa adott betekintést a nyári munkába, mely nem volt egyszerű, de elvégezték a sikerhez szükséges feladatokat.  

– A felkészülésünk kemény kondicionális munkával, illetve edzőmeccsekkel telt, mentálisan is komoly feladat elé voltunk állítva. Megmutattuk az erősségeinket és a gyengeségeinket is. Szeretnénk már a nyitányon megközelíteni a Haladást, a bajnokság végére akár felérni a szintjükre. Minőségben és személyiség terén is előre tudtunk lépni, jó játékosok, egyben jó emberek is érkeztek, akik illenek a csapatunkba. A szakmai stáb ehhez mindent hozzá tesz, hogy sikeres évünk legyen – mondta Rigó. 

A jó szereplésnek tétje is van, nem is akármilyen, hiszen dr. Vercz Tamás egy elég különös ígéretet tett csapatának arra az esetre, ha sikerült végül éremmel lezárniuk az idei szezont. 

– A tavalyi év csalódás volt, most viszont minden adott az előre lépéshez – vette át újra a szót dr. Vercz Tamás. – Finoman kell fogalmazni, mert rengeteg jó csapat alkotja a mezőnyt, először kerüljünk be az első hatba, utána már tulajdonképpen minden hab lesz a tortán. Nagyon szeretnék ugyanakkor egy érmet már valamelyik sorozatban, és tettem is egy ígéretet ennek kapcsán a srácoknak. Amennyiben meglesz, úgy azonnal fodrászhoz megyek, hogy kékre festessem a hajamat. Remélem, „kiszúrnak” velem – tette hozzá a „Kék Oroszlánok” elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában