Galériával

2022.08.24. 13:01

Diáksportolók kimagasló eredményeit jutalmazták a városházán

Öt félegyházi diáksportoló – Papp Laura (duatlon, triatlon, aquatlon), Deák Zalán (atlétika), Faragó Rómeó (atlétika), Kis-Czakó Eszter (tenisz) és Rekedt-Nagy Fanni (tenisz) ért el kimagasló eredményt a nyáron sportágában. A város hírnevét is öregbítő eredményeiket az önkormányzat is jutalmazta. Az elismeréseket kedden Csányi József polgármester és Balla László alpolgármester adta át a városházán a sportolóknak.

Vajda Piroska

A diáksportolók több sportágban is öregbítették a város hírnevét

Fotó: Vajda Piroska

A város legújabb büszkeségeinek eredményeit Balla László alpolgármester méltatta és ismertette. Elhangzott, hogy Papp Laura (duatlon, triatlon, aquatlon) a 3 K Kiskun Kerékpáros Sportegyesület sportolója és 4 éves kora óta sportol. Tehetséges és rendkívül szorgalmas. Az utóbbi években többször volt országos bajnok triatlon, duatlon, aquatlon sportágban. Minden évben aranyjelvényes, már többször volt az év sportolója. Két évben is indult az Olimpiai Reménységek Versenyén, mindkétszer megnyerte. Legutóbbi versenyén, az elmúlt héten Aquatlon Világbajnokságon harmadik helyezést érte el. Edzői: Bozsó István és Kornokovics Györgyi.

Rekedt-Nagy Fanniról megtudtuk, hogy négyéves korában ismerkedett meg a tenisszel, nem meglepő módon, hiszen édesapja is teniszező volt. Az, hogy tehetséges már 6 éves korában látszott, mikor élete első versenyén harmadik helyezést ért el. Azóta végig versenyezte a play and stay versenyrendszert, ahol sorban aratott győzelmeket, és ért el dobogós helyezéseket. 

Tíz éves korában kezdett el játszani a 12 évesek között. Idén nyarán jöttek az igazi sikerek. Fedett pályán magyar bajnoki cím, egyéniben második helyezés, júniusban egyéniben, párosban és csapatban is országos bajnoki címet szerzett.

Júniusban részt vett Franciaországban a magyar válogatott tagjaként a csapat Európa bajnoksági selejtezőn, ahol ötödik helyezést értek el. Augusztusban egyéni magyar bajnoki cím, párosban ezüstérmet szerzett. Horvátországban és Romániában is ezüstérmes lett párosban. Kitartó, szorgalmas edzésmunkája mellett tanulmányi eredménye is kitűnő – sorolta az alpolgármester.

Kis-Czakó Eszterről elmondta, atlétikában többszörös országos diákolimpiai bajnokságot nyert csapat tagja, később mégis a tenisz hozta meg számára a sportsikereket. Hét évesen kezdett el teniszezni. A play and stay versenyeken már jelentős sikereket ért el. Egyéniben, párosban és csapatban 13 alkalommal nyert korosztályos bajnokságot, 6 alkalommal országos bajnokságot. Idén megnyerte a korosztályos mesterversenyt. Májusban tagja volt a Luxemburgban rendezett Rod Laver Junior Challenge regionális selejtezőjén résztvevő csapatnak, ahol 4. helyezést ért el. Emellett számos versenyen jutott el az elődöntőig, illetve a döntőig, melyet három alkalommal sikerült megnyernie. A legnagyobb sikert az elmúlt héten érte el a Mogyoródi felnőtt ITF versenyen ranglista pontokat tudott szerezni. Edzője: Simara János – hangzott el a városházán.

Deák Zalán atlétáról megtudtuk, hogy a 2006-osok virágranglistáján Deák Zalán negyedik helyen áll. Figyelembe véve, hogy thaiföldi és nigériai versenyzők előzik meg, elképesztő eredmény. Zalán jelen pillanatban a KARC atlétikai csapatában versenyez. Edzője: Juhász István. Eredményei: diákolimpiai bajnoki cím 100 és 200 méteren, korosztályos bajnok 100 m-en, Európa-bajnoki 8. helyezés, Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál 100 m-en győzelem, váltóban pedig ezüstérmes csapat tagja. Minden idők második legeredményesebb magyar atlétája lett a szlovákiai európai versenyen – sorolta Zalán érdemeit Balla László.

Faragó Rómeóról kiderült, hogy szintén a KARC színeiben versenyez. Egymást inspirálják Deák Zalánnal. Idén 60 méteren első helyen végzett, országos diákolimpia 100 m-en 3. helyen, ifi OBI 100 m-en szintén 3. helyen, a Válogatott Viadalon 100 m-en 4. helyezést szerzett, ifi EB-n 100 m-en a döntőben szerepelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában