Labdarúgás

2022.08.07. 08:15

Debrecenben is pontot szerzett a KTE

Az OTP Bank Liga 2. fordulójában a Kecskeméti TE a Debreceni VSC vendégeként lépett pályára a Nagyerdei Stadionban. A küzdőszellem megint pontot eredményezett.

Nyitray András

Forrás: dvsc.hu

A két csapat közös múltja alapján a Debrecen reménykedhetett hazai pályán a győzelemben, persze a régi mérkőzések eredményei a pályán lévő játékosok zömét nyomokban sem nagyon érintették már. Az első percekben tapogatózó volt a játék, de jobbára a Kecskemét tudott több időt tölteni ellenfele térfelén, igaz, ez helyzetekkel nem nagyon párosult. Tóth Barnának volt ígéretesen lecsúsztatott fejese, de Megyeri jól lépett ki, így felszedte a játékszert Djuranovics elől. A Loki főleg bal oldalon volt aktíva, Saná egyik nagy bedobása után Baráth elé csorgott le a labda jó 15 méterre a kaputól, de jobbal alaposan fölé-mellé tüzelt. Dzsudzsák lövése vágódott le ezután Szabóról, majd a 15. percben Bárány esett el mellett a tizenhatoson belül, de visszanézés után sem ért ez tizenegyest. 

Alig húsz perc elteltével aktívabb lett a Loki, előbb Baráth lőtt 19 méterről a bal alsó mellé, majd Dzsudzsák húzott befelé egy perccel később, jobbal tüzelt, de saját emberéről mellé vágódott a játékszer. A 23. percben Katona szerzett labdát, de az utolsó jó passz hiányzott az akció végén. A 27. percben egy szöglet után Szécsi próbálkozott meg egy ollózással, de ez a kísérlet alaposan elkerülte a kaput. 

A Debrecen ekkor már mezőnyfölényben játszott, a labdát is jól birtokolták a hazaiak, így a védekezésre helyeződött a hangsúly vendég oldalon. 

A 34. percben kecskeméti lehetősége adódott, Szabó ívelte fel a labdát, amit Katona tett le Tóthnak, ő két jó ütemcsel után lőtt is, de egy védőről így is szögletre pattant a játékszer. A félidő hajrájában megint Dzsudzsák lőtt volna távolról, de ezúttal Szalairól pattant le a labda, majd a 45. percben egy ígéretes kecskeméti kontra végén Djuranovics tüzelt ugyancsak jó 25 méterről, de ez sem jelentett veszélyt Megyei kapujára. A négy perces ráadás végére maradt az utolsó lehetőség, Dzsudzsák lőtt rá 23 méterről egy szabadrúgást, mely centikkel a bal alsó mellett hagyta el a pályát, ezután Káprály játékvezető le is fújta az első játékrészt. 

A második félidő komoly debreceni nyomással indult, a 48. percben hatalmas helyzetük is adódott, amikor egy felpörgő labdát Varga ütött rossz helyre. Bárány gyakorlatilag az üres kapuval maradt szemben, de nem találta el. A Debrecen folyamatosan bontogatta a széleket, jöttek a beadások, a kecskeméti kapu erős nyomás alatt volt, de a védelem jól állta a sarat. Szabó István alig egy óra elteltével hármas cserével igyekezett frissíteni csapatát, de a hazai nyomás góllá érett. Bódi lövése pattant fel, erre Bárány reagált a leggyorsabban, elsőre Varga még védte fejesét, de kipattanóra a hazai csatár eszmélt leggyorsabban (1-0). 

Szabó István újabb cseréket lépett meg, egyből magasabb fokozatra is kellett kapcsolnia az egyenlítés érdekében, ez viszont a kontrákra is jó esélyt adott a Debrecennek. 

A 76. percben Nagy szerzett labdát a hazai térfélen, majd jól tette azt Szabó elé, aki egy csel után lőtt, Megyeri védett, majd az ismétlés előtt felvágták, amiért azonnal jött a büntető. Bár sokáig nézték vissza videón, a döntés érvényben maradt, Szabó pedig kilőtte a bal alsót (1-1). A hajrában nagyon nagy lett az iram, a hazaiak mindenképpen be akarták vinni a második gólt, de akadtak vendég lehetőségek is. A hajrában előbb Ferenczi találta el kapufát, majd a vonalon sikerült mentenünk, míg a másik oldalon egy jó támadás végén Banó-Szabó visszatett labdája után Szabó is a bal kapufát találta el. A 94. percben még újra a kapu torkában álló Szalainak kellett menteni, de sikerült kivédekezni a hajrát, így megvan a KTE második pontja is az élvonalban. 

Debreceni VSC – Kecskeméti TE 1-1 (0-0) 
Debrecen, 4724 néző. V: Káprály (Szalai B., Becséri) 
DVSC: Megyeri – Kusnyír, Romancsuk, Deslandes, Saná – Sós (Kundrák 62.), Dzsudzsák, Baráth, Bódi (Ferenczi 75.) – Szécsi, Bárány. Vezetőedzó: Joao Janeiro 
KTE: Varga B. – Nagy K., Szabó A., Belényesi, Szalai G., Grünvald (Zeke 62.) – Katona B. (Katona M. 62.), Vágó (Meszhi 71.), Szuhodovszki (Banó-Szabó 62.) – Tóth B. (Szabó L. 71.), Djuranovics. Vezetőedző: Szabó István 
Gól: Bárány (67.) ill. Szabó L. (79. – büntetőből)

Joao Janeiro, a DVSC vezetőedzője: – Büszke vagyok a csapatra, mindent beleadtunk, így kell folytatnunk. Fájó, hogy nem tudtunk nyerni, de nem tudok rosszat mondani a gárdára. Ezúttal egy kivételével kimaradtak a helyzetek, ilyen a futball.

Szabó István, a KTE vezetőedzője: – Pontért, pontokért jöttünk Debrecenbe, a végeredményt összességében igazságosnak tartom, noha a Debrecennek több helyzete volt. Csapatom nagyszerűen küzdött, megint nehéz volt nekünk gólt rúgni. A második félidőben mélyebben védekeztünk, mint szerettünk volna, ez a Debrecen érdeme is. A miénk viszont az, hogy hátrányból is tudtunk újat mutatni, és végül ki tudtunk egyenlíteni. Elégedett vagyok az egy ponttal, mert Debrecenből így hazatérni nagy fegyvertény. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában