Galériával

2022.08.14. 21:50

Csak az utolsó húsz percben játszott jól a Tiszakécske

A Merkantil Bank Liga NB II.-es labdarúgó bajnokság harmadik fordulójában a Tiszakécskei LC a Diósgyőri VTK-t fogadta. Igazából csak az utolsó húsz perc volt izgalmas.

Szentirmay Tamás

Fotó: Szentirmay Tamás

Felfokozott izgalommal várta mind a két csapat szurkolótábora a harmadik bajnoki fordulót. Nem véletlen, mert pontra, pontokra mind a két gárdának szüksége lett volna. A hazaiak fogadkoztak, hogy mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy az első osztályba visszajutni akaró Diósgyőr dolgát megnehezítsék. A tiszakécskei csapat keretéből korábban játszott a Diósgyőrben Antal Botond és Balajti Ádám is, míg Horváth Zoltánt onnan igazolta le a Tisza-parti kisváros klubja. A hazai csapatból sérülés miatt három támadó is hiányzott: Kalmár Ferenc, Geiger Norbert, valamint Balajti Ádám. Eddig tíz alkalommal játszott egymás ellen a két csapat, amiből két, két tiszakécskei és diósgyőri győzelem született, hat pedig döntetlenül végződött. A mostani találkozón a kezdőrúgást Molnár István végezte el, aki Diósgyőrben kezdte pályafutását, majd több éven keresztül játszott Tiszakécskén. 1997-ben az NB I. második fordulójában ő lőtte a Tiszapartiak első gólját a Diósgyőrnek.

Az első esemény a találkozón az volt, hogy öt perc eltelte után, elkezdett szakadni az eső, és majdnem a félidőig esett is. A 10. percben Lukács közeli lövését védte Antal. Ezt követően a vendégek többnyire a hazaiak térfelén tartózkodtak, de igazi helyzetet nem tudtak kialakítani. Fél óra elteltével azonban Antal Botond kapujába találtak. Bal oldali beadás után a labda kipattant egy hazai védőről pontosan Bényei elé, aki hat méterről a jobb alsó sarokba lőtt 0–1. A szünetben mind a két csapat cserélt a Tiszakécske kettőt is, de ez nem segített, mert mindjárt a játékrész elején jobb oldali keresztbe lőtt labda után Bényei közelről kilőtte a bal alsó sarkot 0–2. Az 53. percben Horváth Zoltán centikkel fejelt a jobb kapufa mellé. Egy óra telt el a találkozóból, amikor ismét Bényei villogott. Futtából leadott lövését Antal szögletre ütötte. Vólent beállása után megváltozott a Tiszakécske játéka. Sokkal gyorsabbak és veszélyesebbek lettek a támadásaik, ami a 75. percben góllá érett. Pongrácz a tizenhatos vonalánál Vólenthez továbbított a csatár pedig a jobb alsó sarokba lőtte a labdát 1–2. Három perccel később ismét Vólent került helyzetbe, amikor hosszú szóló után nem sokkal lőtt a bal alsó sarok mellé. A 80. percben Szőke Adrián lövését lábbal védte a tiszakécskei hálóőr. A hátralévő időben a hazaiak mindent megpróbáltak annak érdekében, hogy egyenlítsenek, akadtak is helyzeteik, de a gól elmaradt. Az első félóra eseménytelenül telt el, de a vendég gól önbizalmat adott a Diósgyőrnek, sokkal bátrabban és veszélyesebben támadtak. A második félidő elején növelték is előnyüket. A mérkőzés hajrájában feltámadt ugyan a Tiszakécske, szépíteni is tudtak, de egyenlíteniük nem sikerült.

– Az első hetven percben nagyon féléken játszottunk, ez nem elég. Szenvedély nélkül nem lehet ezt a sportot űzni, az utolsó húsz percre azonban tudunk alapozni, értékelte csapat teljesítményét Visinka Ede. – Nagyon könnyű gólokat kaptunk, a Diósgyőr kihasználta a könnyelmű hibáinkat. Talán a végén egy nagyon nagy hajrával és szerencsével a döntetlent ki tudtuk volna harcolni, de ez nem volt benne a meccsben. Sajnálom, mert a felkészülés alatt és most is sokat készültünk, de még nem állt össze ez a csapat. Nagyon bízom abban, hogy összefog, remélem, hogy már a szerdai Csákvár elleni találkozóra, és elindulunk fölfelé. Ebben bízom és tudom, hogy meg tudjuk csinálni, de csak akkor, ha mindenki beleteszi a szenvedélyt, a motivációt és a tudását, tette hozzá a vezetőedző.

– Örülök a győzelemnek, 2–0 után akadt két-három helyzetünk, amivel le kellett volna zárni a mérkőzést. Sajnos a vége felé kaptunk egy gólt, ami után izgalmas lett a találkozó, ettől függetlenül megérdemeltük nyertük meg a mérkőzést, nyilatkozta Dragan Vukmir.

Tiszakécskei LC–Diósgyőri VTK 1–2 (0–1)

Tiszakécske, 700 néző, Vezette: Farkas Tibor (Sinkovicz Dániel, Szabó Dániel).

Tiszakécske: Antal B. – Balázs B., Végső, Máté Zs., Farkas N. (Gyurján 46.) – Lovas A. (Lovas Zs. 46.), Pongrácz, Erdei, Winkler (Vachtler 62.) – Zamostny (Szekér 62.), Horváth Z. (Vólent 70). Vezetőedző: Visinka Ede

Diósgyőr: Danilovic – Farkas D., Hegedűs J., Szatmári Cs., Bárdos – Holdampf, Bényei (Koman 69.) – Bertus (Viczián 93.), Vajda (Jurek 75.), Radics (Szőke 46.) – Lukács (Eppel 69.). Vezetőedző: Dragan Vukmir.

Gólszerző: Vólent a 78. ill. Bényei a 30., a 46. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában