Labdarúgás / Galériával

2022.08.01. 07:09

Büntetővel nyert a Tiszakécske a Mosonmagyaróvár ellen

Megkezdődött a Merkantil Bank Liga NB II.-es labdarúgó bajnokság, melynek első fordulójában a Tiszakécskei LC a Credobus Mosonmagyaróvár csapatát fogadta. A hazaiak a győzelmet tartották elfogadható eredménynek.

Szentirmay Tamás

A tiszakécskei csapat öröm. Fotó: Szentirmay Tamás

Nem csak a csapatok, de a szurkolók is nagyon várták már, hogy ismét útjára induljon a labda. A Tiszakécske megerősített csapattal vágott neki az új bajnokságnak, és nem titkolt szándékuk az volt, hogy az első hazai mérkőzésüket megnyerjék. A találkozó előtt Őrző István köszöntötték, aki korábban játékosként, edzőként és játékvezetőként is sokat tett a magyar labdarúgásért. Most nyolcvanadik születésnapja alkalmából ő végezte el a kezdőrúgást, valamint Pálinkás Béla, aki már ötven éve szerepet játszik a tiszakécskei labdarúgás életében. A két csapat mindössze két alkalommal találkozott eddig egymással, a másodosztályban. Akkor egyik gárdának sem sikerült nyernie, mert Mosonmagyaróváron 0–0, Tiszakécskén pedig 1–1 lett az eredmény.

Az első félidő nagyon gyenge játékot hozott. Gyakorlatilag egyetlen megmozdulást lehetett feljegyezni, még pedig a 13. percben, amikor Zamostny távoli lövése a felső léc fölött hullott a hálóra. Rengeteg volt az apró szabálytalanság és az eladott labda, mind két részről. A második játékrészben Lovas Zoltán is születésnapjára kapta a kezdőrúgást, rajta kívül még Sédi Szamosfalvi a washingtoni Alexandria női csapatának a játékosa is a kezdés előtt rúghatott a labdába. 

Az első igazi helyzet a 66. percben alakult ki, amikor Balázs Benjámin jobb oldalról átívelt a másik oldalra, ahol érkezett Lovas Zsombor, akinek fejese alig kerülte el a kaput. 

A 73. percben tűzijátékot rendezett a Tiszakécske az óvári kapu előtt. Először Lovas Zsombor, majd Horváth Zoltán és Vachtler Csaba lövését is mentették a védők. Négy perccel később Zamostny húsz méteres lövése alig kerülte el a jobb alsó sarkot. A 84. percben eldőlt a mérkőzés sorsa. Tóth László fellökte Balajtit a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt maga a sértett végezte el, a balra mozduló kapus mellett a jobb alsó sarokba lőtt 1–0. Ezt követően a vendégek próbálkoztak az egyenlítéssel, de igazi átütőerő nem volt a támadásaikban.

A 70. percig nagyon gyenge játék volt a pályán. Sok volt az eladott labda és az apró szabálytalanság. Utána a Tiszakécske, a minőségi cserékkel, felpörgette a játékot és több akciót is vezetett. Idő kérdése volt, hogy mikor találnak be az óvári kapuba. Végül tizenegyessel sikerült megnyerniük a mérkőzést. 

– A bajnokság első mérkőzésén mindig nehéz nyerni – nyilatkozta Visinka Ede. – Nem játszottunk jól, az első hetven percben mert görcsösek voltunk, nem volt folyamatos akciónk. Szerencsére a cseréink tudtak ezen az állapoton változtatni. Végül tizenegyesből eldöntöttük a mérkőzést. Gratulálok az egész csapatnak a győzelemhez, hogy türelmesek voltunk, annak ellenére, hogy nagyon jó ellenfél ellen játszottunk. A Mosonmagyaróvár több mint három éve együtt van, jól futballoznak, nagyon ismerik egymást. Veszélyesek a mélységi beindulásaik, jó csatáraik és belső védőik vannak, meg fogják keseríteni egy-két csapat életét. 

Biztos vagyok abban, hogy fogunk mi még ennél jobban játszani, és remélem, hogy az elkövetkezendő meccseken növeljük a győzelmeink számát. 

Horváth Zoltán beállásával magassági fölényt nyertünk elől, több alkalommal sem tudták őt megállítani. Örülök a győzelemnek, három pontot akartunk szerezni és ezt megvalósítottuk, tette hozzá a vezetőedző. 

Tiszakécskei LC–Credobus Mosonmagyaróvár 1–0 (0–0)
Tiszakécske, 500 néző, vezette: Nagy Norbert (Szilágyi Norbert, Tőkés Róbert).
Tiszakécske: Antal B. – Balázs B., Végső, Máté, Farkas N. (Balajti 75.) – Erdei, Szekér (Horváth 66.), Kiss N. (Lovas Zs.59.), Gyurján (Vachtler 59.) – Geiger Pongrácz 59. Zamostny. Vezetőedző: Visinka Ede
Mosonmagyaróvár: Heinrich – Gáncs, Czingráber, Debreceni, Horváth K. – Tóth L. (Jasarevic 86.), Végh B., Illés D. (Sajbán 60.), Nagy Z. (Boros 86.) – Szalka (Monori 72.), Deák I. 5. Vezetőedző: Varga László
Gólszerző: Balajti 84.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában