Kosárlabda

2022.08.12. 11:00

Búcsúzik Kecskeméttől a nemzeti együttes

A világbajnoki selejtezőkre, illetve a szeptemberi Európa-bajnokságra készülő magyar férfi válogatott Kecskeméten dolgozott az utóbbi hetekben, ennek keretein belül már harmadik felkészülési meccsét vívja majd meg pénteken. Az ellenfél Szlovákia lesz 17 órás kezdéssel. 

Nyitray András

Pénteken vívja harmadik felkészülési mérkőzését az Európa-bajnokságra készülő magyar férfi válogatott

Sztojan Ivkovics csapata egyelőre hibátlan a felkészülési időszakban, hiszen a múlt héten előbb nézők előtt, majd zárt kapuk mögött is szoros sikert arattak Georgia válogatottja ellen Kecskeméten. Előbb 89–88, majd 78–75 volt a végeredmény. Sztojan Ivkovics az első találkozó után a támadójátékot dicsérte, míg védekezésben látott még hibákat, de ez mindössze három nap közös munka után nem is volt csoda. Hanga Ádám 5 év után tért vissza a válogatottba, és 6 év után láthatták újra Magyarországon a címeres mezben játszani. A válogatott ponterős, magabiztos teljesítménye és győzelme mellett ez is sokat jelentett a kilátogató, népes kecskeméti publikumnak. A közönség jól szórakozhatott, hiszen látványos megoldásokat is láthattak, nem mellesleg ponterős találkozót játszottak a csapatok nyitásként. 

Érdemes lesz most is elmenni a Messzi István Sportcsarnokba a pénteken 17 órakor kezdődő találkozóra. Egyrészt ezt az összecsapást a televízió nem közvetíti, így csak a helyszínen lesz megtekinthető, másrészt most lép pályára utoljára hazai pályán, illetve Kecskeméten a magyar válogatott. Egy horvátországi edzőmeccs után már Szombathelyre utazik majd a csapat, ahol augusztus 24-én a litvánokat fogadják vb-selejtezőn.

Erre a mérkőzésre ugyanúgy 1000 forint lesz a belépő, mint a múlt héten, míg a diákok és nyugdíjasok számára 500 forintért látogatható a mérkőzés, 6 év alatt pedig ingyenesen megtekinthető. Jegyeket csak a találkozó helyszínén, a meccset megelőzően lehet vásárolni. A pénztárak 15 óra 30 perckor nyitnak a Messzi István Sportcsarnokban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában