Futás

2022.08.21. 08:30

A zuhogó eső nem akadályozhatta az ünnepi futást Kecskeméten

Augusztus 20-án az államalapítás és az új kenyér ünnepe előtt a IUSTITIA Egyesület egy futóversennyel tisztelgett. Bár az időjósok ijesztegették a potenciális résztvevőket esővel, széllel, viharral, a futók legelszántabb halmazát ilyesfajta akadályok nem tántorították el a részvételtől. Megrendezték a Domb-futást és a Fuss egy napot! verseny következő etapját is.

Vincze Miklós

Fotó: Iustitia Egyesület

Pénteken még 38 fokig kúszott a hőmérő higanyszála, szombaton azonban, a verseny napján még a 20 fokot is alig érte el. A reggeli készülődés idején is gyülekeztek már a felhők, jó darabig haboztak, aztán éppen a Domb-futás idejére szakadt le az ég. Villámlás, jég ugyan nem fenyegette a versenyt, ám esőből annál bőségesebben. Másfél órán keresztül dézsából sem lehetett volna jobban önteni a vizet, így szinte minden versenyszám résztvevői bőrig áztak.

A Domb-futás győztese Sárdi Barbara és Kapus Kevin Konrad lett. A "Fuss egy napot" 6 órás versenyben leghosszabb távot Zombory Erika (61.875m) és Keller Sándor (75.105m) teljesítette. A verseny erősségét jól illusztrálja, hogy még a bronzérem megszerzéséhez is több, mint 65 km-t kellett futni.

Legközelebb szeptember 25-én, a Hírös Félmaratonon mérhetik össze erejüket a legelszántabbak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában