Labdarúgás

2022.08.26. 13:23

A Zalaegerszeget fogadja a pontokra a KTE szombaton

Az OTP Bank Liga (NB I.) 5. fordulójában szombaton a Zalaegerszegi TE-t fogadja a Kecskeméti TE a Széktói Stadionban. Az összességében már 17 bajnoki mérkőzés óta veretlennek számító kecskemétiek szeretnék tovább folytatni jó sorozatukat hazai pályán.

Nyitray András

Küzdelmes meccsre számíthat most is a KTE

Fotó: BUS CSABA

A ZTE-ről sokan azt rebesgették, hogy a szezon egyik kiugró meglepetése lehet idén, hiszen új vezetőedző, új sportigazgató, emellett több új játékos is érkezett a klubhoz. A felkészülés alatt jól is nézett ki az, amit mutatott az együttes, mely például az AC Milan ellen is 3-2-re nyerni tudott egy hazai gálameccsen. 

A bajnokságban az első öt hely valamelyikét tűzte ki a klub célként, és jól indult a szezon, hiszen idegenben 1-0-ra legyőzték a Honvédot. Az FTC elleni bajnokit elhalasztották, majd az Újpest elleni 1-1-et a Kisvárda elleni 3-1-es vereség követte, így egyelőre négy pontot sikerült begyűjteniük. 

A KTE jó formában várhatja a találkozót, hiszen a Puskás Akadémia elleni 1-1-es döntetlennel 17 bajnoki mérkőzésre nyúlt a klub veretlenségi sorozata. Utoljára február 28-án a Vasastól kapott ki még a másodosztályban a Kecskemét. Szabó István ráadásul optimiális helyzetben is várhatja a találkozót, hiszen Belényesi Csaba visszatért, Rjasko Mihály pedig az NB III-as csapatban már játszhatott, új igazolásként pedig Gréczi Márton csatlakozott a hét közepén. Egyedül a Felcsúton kiállított Zeke Márió hiányzik majd, aki egy meccsre szóló eltiltást kapott. 

A Zalaegerszeg és a Kecskemét között rengeteg hasonlóság van, hiszen mindkét együttes tele van fiatal játékossal, ezáltal inkább a nevelésben és a fejlesztésben hisznek. 

Szabó István szerint a ZTE-nek annyi előnye mindenképpen van, hogy évek óta egy bevált receptet követnek, egy jól felépített rendszer szerint. 

– Amennyire én látom, a két klub filozófiája hasonló, azzal a különbséggel, hogy több év előnyben van ellenfelünk, régóta egyengetik azt az utat, amit választottak – mondta Szabó István, a Kecskemét trénere. – Van az NB I. mellett akadémiájuk, van NB III-as csapatuk, illetve Lendván egy fiókcsapatuk. Jól felépített a rendszerük, akik kinőnek az NB III-ból, a szlovén másodosztályban fejlődhetnek tovább, ez egy nagy segítség nekik. Sok fiataljuk van, hozzánk hasonlóan gondolkodnak ezen a téren, szeretik felépíteni a játékosokat, amiből profitál a csapat. Minden meccs nehéz, ez a mostani is az lesz. Egy nagyon intenzív futballt játszanak mostani edzőjükkel, a nyáron is nagyon bátran kimondták azt, hogy az első ötbe szeretnének kerülni. Ehhez támadni kell, ehhez gólokat kell lőni, a törekvésük meg is van erre. Mi se szeretnénk viszont rosszul teljesíteni szombaton, így élvezetes lesz a meccs, melyen szeretnénk itthon tartani a három pontot.

Sűrű időszak vár a Kecskemétre, hiszen hét nap alatt három bajnokin kell bizonyítania a játékosoknak. A ZTE elleni meccs után szerdán a Fehévár otthonába utazik a KTE, majd jövő szombaton a Paksot fogadja Szabó István együttese újra hazai pályán. 

– Az elvi rész nem változik. A periodizáció szerint dolgozunk, megvan a ritmusunk. Ezen belül természetesen az edzéseket mi megkülönböztetjük típusok szerint, illetve fontos szerepet kap a regeneráció. A legfontosabb kiindulópont a mérkőzés, azután a stábbal egyből összedugjuk a fejünket. Megnézzük, hogy ki és mennyit játszott, mennyi regenerálásra van szüksége egy-egy játékosnak, van-e sérültünk, ennek tükrében hozzuk meg a döntéseket. Azzal mi kevésbé foglalkozunk, amivel talán a szurkolók jobban, hogy melyik mérkőzésen van nagyobb esély a győzelemre. A mérések és a tapasztalatunk, valamint a játékosok állapota dönti el, hogyan rotáljuk a keretet.
Szabó István az új szerzeményről, Gréczi Mártonról is szót ejtett. 

– Mindig nagyon fontos része átigazolási politikánknak, hogyha kecskeméti, vagy akár megyei kötődésű játékossal tudunk erősödni, akkor azért tegyünk lépéseket. Jóleső érzés és nagy öröm, hogy ismét egy ilyen játékost tudtunk megszerezni, hiszen Marci családja izsáki, de már egészen kicsi korától kezdve a KTE-ben nevelkedett. Pár évvel ezelőtt már volt szerencsém vele Tiszakécskén együtt dolgozni, azóta is követtem a karrierjét, még mindig csak 22 éves. Az utóbbi idényben, abban a nagyon erős Szegedben is jó teljesítményt tudott nyújtani. A sebességével, mozgékonyságával reményeink lendíteni tud a csapat játékán, illetve azzal is, ahogyan látja ezt a játékot. Már most több kecskeméti játékos van vele a keretünkben, mint a tavalyi szezonban, ami pedig külön öröm számunkra.

A KTE és a ZTE csatája szombaton 17 óra 30 perckor kezdődik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában