Kézilabda

2022.08.18. 09:00

A hibátlan mérleg lenne előrelépés a mizsei kéziseknek

A bajnoki arany lebeg a lajosmizsei kézilabdázók szeme előtt Az együttes már évek óta meghatározó csapata az NB II.-nek, az elmúlt idényben bajnokságot nyert a gárda, ráadásul a 22 mérkőzésből 21 alkalommal győzni is tudott. A célok a következő szezonra sem változnak a csapatnál, megismételnék remek eredményüket az NB II.-ben maradva. 

Földes Péter

A Mizse KC csapata.

Fotó: Földes Péter

A lajosmizsei csapat nagyon meggyőző idényt produkált az elmúlt szezonban. A gárda remek mutatókkal ért célba, ugyanis vereség nélkül zárták az idényt, melyre edzőjük is nagyon büszke. Avar György érthetően nagyon elégedett volt csapatával, mely a magabiztos bajnoki cím ellenére végül nem vállalta a magasabb osztályt a szigorú követelményrendszer miatt. 

– Maximálisan büszke vagyok a csapatomra az előző évben elért eredményért. Mi veszítettük a legkevesebb pontot, így bajnokságot tudtunk nyerni. Minőségi a csapatom, rendkívül jó játékosok vannak nálunk, ráadásul nagyon tudnak egymásért küzdeni. Ez volt a sikerünknek fő titka az elmúlt idényben – mondta a Mizse KC trénere. 

Az együttes már javában készül a következő szezonra, heti három edzéssel, egyelőre még főleg a fizikális terhelésre helyezve a nagyobb hangsúlyt. 

– Augusztus 2-án kezdtük el a felkészülést, heti három foglalkozást vezetek a srácoknak. Az első két hétben a fizikális dolgokon van a hangsúly, néhány labdás gyakorlat mellett. A harmadik héttől kezdünk el kézilabda jellegű edzéseket végezni. Még három hetünk van a bajnoki rajtig, addig szeretnénk a kockákat a helyükre tenni. Nagyon jó az edzéslátogatottság, természetesen vannak nyaralók, de így is mindenki próbál megjelenni, ezzel is nagyon elégedett vagyok – tette hozzá Avar György. 

Az alakulat az edzések mellett edzőmérkőzésekkel készül a szezonra, ráhangoló jelleggel már a KTE-Piroska Szörppel is összecsaptak. 

Azt a mérkőzést ugyan elveszítette a gárda, de ennek különösebb jelentősége nem volt, hiszen a magasabb osztályban szereplő kecskemétiek jóval előbb kezdtek, a Lajosmizse csupán két edzésen volt túl. 

– Találkozunk a Törökszentmiklóssal oda-vissza, csakúgy, mint a Makóval is. Mind a két együttes a tabella élmezőnyéhez tartozott az elmúlt idényben. Koncepciónk az, hogy mindenképp velünk egy erősségű, vagy akár jobb csapatok ellen mérkőzzünk a felkészülési találkozókon – tette hozzá a tréner. 
A keretben sok változás nem történt, egyetlen egy játékos távozott és egy érkezett., így a sikeres bajnokcsapat magja és alapja továbbra is adott Lajosmizsén. 

– Az volt a fő célunk, hogy egyben maradjon a társaság. 

Vancsics János családi ok miatt nem tud a rendelkezésemre állni a következő szezontól. Ő az elmúlt idényben a második helyen zárt a házi góllövőlistánkon. Egy játékost azonban sikerült igazolnunk, Törökszentmiklósról érkezett hozzánk Berkes Gergő. Őt a belső hármas poszton tudom forgatni, de a bal oldalon is tud játszani – tette hozzá a tréner. 

A céljai nem változnak az egyesületnek, továbbra is a bajnoki címre fog törekedni a gárda. Sokkal magasabbra már nem tudják helyezni a lécet annál, minthogy minden mérkőzést megnyernek, de vannak természetesen más elvárások is a játékosokkal szemben. 

– Amennyiben előre szeretnénk lépni, akkor pontveszteség nélkül szeretnénk megnyerni a bajnokságot. A viccet félretéve, szeretnék még gyorsabb játékot látni a csapattól, illetve az adott játékelemek rutinosabban megoldását. Azt tudni kell, hogy egy sokkal erősebb NB II.-es bajnokság fogja kezdetét venni. Ettől függetlenül nem lesz más a célunk, mint az első hely elérése – zárta gondolatait Avar György, a Mizse KC vezetőedzője. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában