Fitness

2022.07.22. 20:00

Összetartó a kiskunhalasi társaság

A kiskunhalasi fitness egyesület már évek óta meghatározó eredményekkel rukkol elő. Többnyire országszerte, ám szerepeltek már többször nemzetközi világversenyeken is. Az egyesület az idei évben ünnepelte fennállása 25. évfordulóját.

Földes Péter

A Halas Fitness csapata

Fotó: Halas Fitness

A Fit-Kid a sportos megjelenés, tánc, akrobatika, gimnasztika ötvözete, amely egyre népszerűbb a fiatalok, javarészt lányok körében. A ruganyosság, show-szerűség, a ruha, a zene és a koreográfia mind-mind kiemelkedő és pontozandó szerepű, csakúgy, mint a technikai és tartalmi követelmények. Hirsch Lili, az egyesület edzője és korábbi versenyzője számára nem volt kérdés, hogy ebben a sportban szeretné kipróbálni magát. 

– Az első FitKid-el kapcsolatos élményemet első osztályos koromra vezetném vissza. Akkor az egyik barátnőmmel láttuk táncolni a lányokat és olyan jól csinálták, hogy nem lehetett nem odanézni. Egyből tudtuk, hogy mi is ki szeretnénk próbálni ezt a sportot. A tizenöt év alatt rengeteg edzőm, koreográfusom volt, akiktől rengeteget tanultam. Azonban a legmeghatározóbb edzők, és akiknek a legtöbbet köszönhetem az Angeli Ágota és Tóth Péter – mondta Hirsch Lili. 

A legfontosabb dolog bármilyen sportban az, hogy aki műveli, szeresse csinálni. Másodsorban pedig az, hogy legyen benne eredményes. Hirsch Lili beszélt arról is, hogy mely versenyeredményeire a legbüszkébb. 

– Rengeteg sikert és kudarcot éltem meg ezalatt a 15 év alatt. 

A legbüszkébb az országos bajnokságon szerzett első helyezéseimre, illetve a diákolimpiai harmadik helyre vagyok. Utóbbit profi kategóriában sikerült szereznem. 

Az elmúlt szezonban számtalan jó helyezést értek el az egyesület tagjai. 

– Az elmúlt versenyszezon rendkívül nehéz és meghatározó volt. Most kellett igazán helyt állnunk, mint egy nagy összetartó család. Rengeteg jó helyezést értek el a lányok az elmúlt idényben, csoportokban és egyénileg is egyaránt. Valamennyi dobogós helyezésünkre büszke vagyok, ugyanis tudom, hogy mennyi munka van a lányokban. Nagy várakozás van bennem, ugyanis lesz még ősszel egy Európa-bajnokság, jelenleg is arra készülünk. Szeretnénk onnan is jó eredményekkel, tapasztalatokkal hazatérni – mondta Hirsch Lili. 

Az edző arról is beszámolt, hogy miből és hogyan áll össze egy-egy igen komplex produkció. – Egy gyakorlat nálunk nagyon nehéz és komplex. A sportágunk több sportból tevődik össze. Az elemek összetétele nagyban függ attól, hogy a gyermek milyen szinten és milyen kategóriában versenyzik. 

A folyamatos versenyzés után az edzői szakmában is szerette volna magát kipróbálni Hirsch Lili. – Az iskolai évek befejezése után is szerettem volna, hogy az életem része maradjon ez az életforma. 

Nagyon nehéz volt megszoknom a váltást, ugyanis nagyban különbözik az edzői és a versenyzői pálya. Teljesen más pozíciót töltök be az egyesület életében, de ez is rendkívül nagy motiváció számomra. 

Lassan négy éve, hogy edző vagyok, így nagyban átformálódott, hogy mik is a céljaim a sporttal. Természetesen nekem a gyerekek az elsők, és eszméletlen jó érzés mikor az én tanítványom áll a dobogón. Céljaim közé tartozik, hogy minél több sikert érjünk el az edzőkkel és a versenyzőkkel. Továbbá az is, hogy megfelelően kialakítsuk a lányok jövőjét, mivel ezzel a sporttal rengeteg alázatot és tiszteletet tanulnak a gyerekek. – zárta gondolatait Hirsch Lili, az egyesület trénere. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában