Labdarúgás/Galériával

2022.07.06. 14:34

Megtartották az első edzést Jánoshalmán

Megkezdte a felkészülést a következő idényre a megyei első osztályban a 3. helyen végzett Jánoshalmi FC. Jelentősen kicserélődött kerettel, stábbal, de a tavalyihoz hasonló célokkal vágnak neki a 2022/23-as bajnokságnak.

Vincze Miklós

Kicserélődött kerettel, és stábbal kezdte meg a felkészülést a Jánoshalma

Fotó: Pozsgai Ákos

Alighanem a megyében elsőként, július 5-én 18 óra 30 perckor összegyűlt az első edzésére a Jánoshalmi FC kerete és vezetősége, mintegy a nyári felkészülés nyitányaként tartották meg ezt a nyílt, inkább bemutatkozó jellegű tréninget, amelyen érdeklődők is jelen lehettek. Itt volt majdnem a teljes, húszfős keret, a néhány hiányzó igazoltan volt távol. Jelen volt még a labdarúgók mellett a klub vezetősége, Horváth Mihály elnök, Renner Tibor és Szuhanek Béla elnökségi tagok. Edzésről lévén szó természetesen megjelent a szakmai stáb is, amelynek a három tagjai közül ketten újak az egyesületnél. 

A Borotától érkezett, de jánoshalmi illetőségű Fenyvesi Ferenc vezényli vezetőedzőként a nyári felkészülést, majd ősztől a bajnokikon a csapatot. Németh Imre lett a kapusedző, azért őt kérték föl, mert a keret mindkét kapusával korábban már dolgozott együtt. A stáb harmadik tagja, Sarok Attila technikai vezető képviseli a folytonosságot, ő már régi motoros, őt kértük fel, hogy vázolja fel a keretben történt változásokat.

– Teljesen megújult kerettel vágunk neki az új bajnokságnak, a céljaink mind az eredmény, mind a mutatandó teljesítmény és játék minősége tekintetében hasonlóak, mint a korábbi, eredményes Florin Nenad-érában voltak – kezdte mindjárt a célok kitűzésével Sarok Attila. – A pályán szeretnénk hatékony, mindenkire veszélyes támadó játékkal kirukkolni, egy sokat futó, fizikailag is erős csapattal minden mérkőzésen a győzelem esélyével pályára lépni, játsszunk akár itthon, akár idegenben. Ezen dolgozunk a nyáron, hat hetünk lesz rá, hogy a keretet összeszoktassuk, és akkor lehet esélyünk a dobogós helyezés elérésére. A keret összeszoktatására pedig nagy szükség lesz, ugyanis jelentős változások történtek, történnek nálunk a nyáron.

A mögöttünk álló idény lezártát követően a Jánoshalmáról távozók sora igen tekintélyes, nem csak Florin Nenad tért haza Szerbiába, de ősztől már nem a Jánoshalmát erősíti Srjdan Babic, Stojanovic Veljko, Andelic Nemanja, Kujundzic Kristian, Safran Sasa és Popovic Goran sem. A szerb kontingensből csak Cvetkovic Marjan, Stojanovic Milos és Jesic Aleksandar maradt. Utóbbi kettő ugyanakkor nemhogy futball-magyarnak, de már igazi jánoshalminak számít, hiszen a munkahelyük is Jankováchoz köti őket. Ha akár holnap reggel felhagynának a labdarúgással, a jelenlegi munkáltatójuk akkor is igényt tartana rájuk, nem csak a foci jogán vannak tehát jelen a városban.

Ha tekintélyes a távozók létszáma, akkor úgy dukál, hogy az érkezők lajstroma is tekintélyes legyen, e téren sincs hiba Jánoshalmán. 

Szeretnék leigazolni – az átigazolási időszak csak ezután kezdődik meg, a hivatalos igazolás pedig csak azt követően történhet meg, ezért nem használható ez esetben még a múlt idő – a keceli Fenyvesi Kristófot, Kiskunhalas három játékosát, Faddi Dánielt, Turi Milánt és Angeli Tamást. Érkeznek ketten Csongrád-Csanád megyéből is, Papp Dominik és Suhajda Merlin ugyanis idén nyárig a Mórahalom játékosai voltak. Érkezik még Soltvadkertről László Dániel, Akasztóról Kerekes Márk, a Borotától pedig Busa Vajk és Gáspár Adrián. Utóbbi kettő nem csak azért ismert Jánoshalmán, mert Borota közel van, hanem mind a ketten viselték már a JFC mezét. Nagy Dániel is Fenyvesi Ferenc csapatát fogja erősíteni, de egyelőre még lábadozik a műtéte után.

A korábbi évek praktikus és áttekinthető tervezési gyakorlatának megfelelően már a felkészülés pontos menetrendjét is fejből fel tudta sorolni a technikai vezető. – Heti négy edzéssel készülünk az augusztus 27-i hétvégén esedékes bajnoki rajtig, és a négy edzés mellé minden hétvégén egy edzőmérkőzést is lekötünk. Július 9-én játsszuk az elsőt, akkor a volt kiskőrösi mester, Miskovicz Bálint által edzett Bölcske vendégei leszünk. Egy hétre rá a Gerjen lett volna az ellenfél, a klub azonban időközben megszűnt, így most újra ellenfelet keresünk július 16-ára. Július 23-án hazai pályán fogadjuk a Csongrád-Csanád megyei bajnok Szegedi VSE csapatát. Július 30-án érkezik hozzánk az idén ősztől szintén a megyei első osztályban induló Kunbaja, rá egy hétre pedig a Szeged-Csanád Grosics Akadémia második számú garnitúrája. Augusztus 13-án visszaadjuk a látogatást a kunbajaiaknak, a felkészülés utolsó hétvégéjére, augusztus 20-án pedig Kiskőrös ellen játszunk – vázolta fel a csapat tervezett menetrendjét a technikai vezető.

A dobogós helyezés tehát a cél a megújult kerettel, de alighanem a „Ki korán kel, aranyat lel” közmondás az, amellyel szívesen indokolnák a korai kezdést Jánoshalmán a 2022/23-as idény jövő nyáreleji zárása után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában