Kézilabda

2022.07.13. 07:00

Logikus döntést hoztak meg Lajosmizsén a klub jövőjéről a visszalépéssel

A Mizse KC férfi csapata dominált az NB II. déli csoportjában, hiszen egyetlen döntetlen mellett minden mérkőzését megnyerte, így bajnoki címet szerzett az együttes. Szurkolói szemmel nézve azonban felemás lehet ez az öröm, hiszen bár a klub papíron kiharcolta az osztályváltást, a vezetés azt a döntést hozta meg, hogy nem lépnek feljebb. Avar György szerint bár fájó, mégis reális és felelősségteljes döntést hoztak meg ezzel.

Nyitray András

A Mizse KC szeretné megvédeni bajnoki címét

Fotó: Bús Csaba

Riválisa nem volt az NB II-ben a lajosmizsei csapatnak, hiszen 22 meccséből 21-et megnyert a gárda, egyetlen egy alkalommal kellett csak beérniük a döntetlennel, így veretlenül lettek bajnokok. A versenykiírás értelmében a hat csoport bajnoka közül benne volt abban a kettőben is a Mizse KC, mely osztályozó nélkül léphetett volna fel az NB I/B-be, ám erre végül nem került sort. A bajnoki cím bebiztosítása után Avar György már utalt arra, hogy jól át kell gondolniuk, hogy milyen lehetőségek adottak ahhoz, hogy osztályt váltsanak, azóta viszont eldőlt, hogy nem vállalja a klub a továbblépést. A lajosmizsei tréner szerint ez volt a felelősségteljes döntés. 

– Én azt gondolom, hogy teljesen reális döntést hozott meg az egyesület azzal, hogy nem vállalta az NB I/B-t – mondta a bajnokcsapat vezetőedzője, Avar György a fájó döntés kapcsán. – Ahhoz, hogy mi egy NB I/B-s profi ligát el tudjunk vállalni, ahhoz még nagyon sokat kell fejlődnünk és erősödnünk. Gondolok itt akár a klubra, akár a játékoskeretre, mert mindkét területen lehet még. 

Jó döntés született azzal, hogy egyelőre maradunk ebben az osztályban, és megpróbálunk erősödni a jövőre tekintve 

– tette hozzá a tréner. 

Bajnokcsapatról van szó, így adja magát a kérdés, hogy sikerül-e egyben tartani a társaságot. Avar György annyit már elárult, hogy biztosan lesznek változások a keretben, érkezőkre és távozókra is lehet számítani a nyár folyamán. Nem szeretne azonban lejjebb adni a célokból a Mizse KC, igyekeznek egy olyan keretet építeni, mely a következő szezonban is a bajnoki aranyéremért lehet versenyben. 

– Ebben a gazdasági helyzetben kifejezetten nehéz megnyerni a támogatókat, hogy a csapat mellé álljanak. Fontos lenne, hogy akár az önkormányzat, akár a környékbeli nagyobb cégek esetleg meglássák a fantáziát bennünk, egy kicsivel jobb marketinggel ezért nekünk is tennünk kell, hogy a „profi” világ felé tudjunk menni. 

Konkrétumokról nem tudok még beszámolni játékosmozgás kapcsán, de nevek nélkül annyit elárulhatok, hogy változások lesznek, komoly érvágás is akár a távozók oldalán. 

A nyár egyik feladata lesz, hogy fiatalokat is be kell majd építenünk a formálódó keretbe, illetve lajosmizsei kötődésű, visszatérő játékosokkal is számolhatunk. Nem igazán állt még össze a keret, de arra a színvonalra törekszünk, amit az előző szezonban is hoztunk. A célunk tehát nem változott, szeretnénk megvédeni a bajnoki címünket, az első helyen akarunk zárni – mondta Avar György. 

– Szeptember 11-én rajtol el a bajnokság, így július végén vagy augusztus elején fogunk kezdeni, ezt még nem döntöttem el. A strandkézilabdán is részt veszünk, ami egy jó alkalom már a csapatépítésre, illetve fizikálisan is jó alapot ad a munkához. Összesen hat hétben gondolkodunk, az edzőmeccseket most kötjük le. Dolgozunk azon, hogy a rajtra rendben legyünk – tette még hozzá Avar György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában