Labdarúgás

2022.07.02. 09:12

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a KTE

Péntek este játszotta első felkészülési mérkőzését az első osztályba a tavaszi idényben visszajutott Kecskeméti TE. Szabó István csapata az NB II.-es Békéscsabát fogadta és győzte le.

Vincze Miklós

Archív-felvétel

Fotó: Bús Csaba

Szabó István, a kecskemétiek vezetőedzője délelőtt még edzést vezényelt a társaságnak, hogy aztán délután a Műkertvárosi Sportcentrumban lejátsszák az első felkészülési mérkőzést, két nappal a szlovéniai edzőtáborba utazás előtt. Szabó István tartotta a szavát, az előzetes terveknek megfelelően valóban huszonkét játékosnak adott lehetőséget, így a szurkolók személyesen azonosíthatták be azokat, akik maradtak a tavalyi keretből, illetve kezdhették megismerni az újakat, akik közt még nem volt ott a kecskemétiek legfrissebb, pénteki igazolása, a montenegrói Uros Djuranovics. 

Az első játékrészt a Kersák – Katona M., Győri Á., Belényesi, Pejovics, Grünvald – Bodor Z. (Buna), Szuhodovszki, Meskhi – Győri B., Djuranovics tizenegy vívta meg – döntetlenre, csabai vezetés után egyenlítettek a hazaiak –, a második játékrészben pedig a Varga Á. – Buna (Sági), Szabó A., Rjakso, Szalai G., Zeke – Vágó, Nagy K., Katona B. – Szabó L., Tóth B. összetételű csapat nyert 2–1 arányban, így 3–2-re végződött az első hazai edzőmérkőzés.

– Két célunk volt ezen a mérkőzésen, az első az, hogy mindenki 45 perces terhelést, kapjon, a másik pedig, hogy ne legyen sérülés – értékelt a mérkőzést követően Szabó István, a kecskemétiek vezetőedzője. – Az első megvalósult, sajnos a második egy kisebb rándulás miatt nem száz százalékig. Ennek nem örülök, de nyolc edzésen és egy meccsen vagyunk már túl a héten. A Békéscsabának köszönjük, hogy elvállalták ezt a mérkőzést, hiszen tulajdonképpen az utolsó pillanatokban ugrottak be. 

A játékunk ehhez az időszakhoz képest megfelelő volt egy jó NB II.-es csapat ellen. Az első félidőben sok fiatal volt a pályán, nekik türelemre és sok foglalkozásra van szükségük. 

A második játékrészben már összeszokottabb csapattal álltunk fel, ami érezhető is volt a játékunk dinamikáján. Kell még dolgozni azon, hogy összeszokjanak a régi és az új csapat tagjai, de éppen ezen dolgozunk most, illetve fogunk az edzőtáborban is. Van még négy hetünk a bajnoki rajtig, bízom benne, hogy akkorra készen is állunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában