Galériával

2022.07.24. 09:56

Lejátszotta az első felkészülési mérkőzését a Bajai LC

Szombaton délelőtt játszotta le az első előkészületi találkozóját a megyei első osztályba visszatérő Bajai LC. Ellenfele a Pest megyei Perbál SC volt, akik az elmúlt évadban a megye kettőben a második helyen értek célba. A rekkentő hőségben lejátszott ütközet hat gólt hozott, bajai szempontból a legrosszabb elosztásban.

Földes Péter

Fotó: Pulai Zsóka

Mint azt már hetek óta tudni lehet, a bajai labdarúgó csapat ismételten a megyei első osztályba adta be a nevezését. Az együttes két héttel ezelőtt kezdte meg a felkészülést a következő szezonra. Július 23-án, szombaton az első felkészülési mérkőzését játszotta le a bajai csapat, ellenfele a Pest megyei másodosztályban szereplő Perbál SC volt. Érdekesség, hogy az egykoron Baján is futballozó Somogyi Tibor irányítja a vizitáló csapatot. A reggel tíz órakor kezdődő megmérettetés első percében egy felívelést követően nem tudtak tisztázni a hazaiak és egy tizenhatoson belüli ütközést követően a büntetőpontra mutatott a játékvezető. A vendégjátékos a kapu jobb oldalát választotta, ám Sztruhák Kristóf kapus hatalmas bravúrral védte az életerős kísérletet. Azonban a vendégek továbbra is többet birtokolták a labdát, veszélyesebbek voltak és az első negyed óra végére már kétgólos volt a perbáliak előnye. Az ivószünet után rendezni tudta a sorait a fiatal bajai csapat és két lövéssel jelentkeztek.  

A második félidőre ismét a Perbál csapata jött ki jobban. Somogyi Tibor edző folyamatosan látta el taktikai utasításokkal a játékosait. A második félidő tizedik percében újabb gólt kapott a hazai együttes. A frissítő szünetig jól tartották magukat a házigazdák, ám azután háromszor is mattolta a Pest megyei gárda Sztruhák Kristóf kapuját, így alakult ki a 0–6-os végeredmény.  

A hazai együttes trénere Koch Tamás – érthetően nem volt boldog a mérkőzés után. – A mai találkozón sajnos nem voltunk egy súlycsoportban az ellenfelünkkel. A bajnoki helyezéseink azt mutatják, hogy nagyjából egyenlő erősségűek vagyunk velük, azonban rengeteg hiányzónk volt. Legalább nyolc-kilenc meghatározó játékosom különböző okok miatt hiányzott – főleg nyaralás miatt –, de van olyan is, aki sérült. Remélem, hogy a jövő hétre utolérjük magunkat. Több nyaralás nemigen lesz, és bízom benne, hogy onnan már építhetjük azt a csapatot, akivel majd a megye egyben vitézkedünk. 

A mester beszámolt arról is, hogy mikor kezdték az edzéseket, illetve hogy kivel fognak játszani a felkészülés alatt. 

– Két héttel ezelőtt kezdtük meg az alapozást, heti négy edzéssel készülünk a bajnokságra. Július utolsó hetében áttérünk a szerda–szombati meccsritmusra, de hét közben továbbra is hármat fogunk edzeni. A jövő héten játszunk a Tevellel, majd Érsekcsanádra utazunk, ezt követően a Baranya megyei első osztályú Lovászheténnyel és Bonyháddal is fogunk mérkőzni, a főpróbánk pedig a PEAC ellen lesz az augusztus 20-i hétvégén. Azért játszunk ennyi mérkőzést, mert rengeteg új játékost kell beépítenünk és ilyen találkozókon lehet őket a legjobban megismerni.

Koch Tamás beszélt a várható erősítésekről is. 

– Nagy változások inkább az érkezők oldalán vannak. A fő szempont az volt, hogy mindenképp megmaradjon a csapat gerince, ez sikerült. Két távozónk van, Hercz Dániel és Szabados Leonárd, akik Érsekcsanádon folytatják. Tizenhárom játékost sikerült leigazolnunk. Csiki Noel, Vukovits Martin, Vincze Péter, Fehér Zalán és Szlavikovics Kristóf a LUA Bajától jöttek. Érkezett hozzánk Bátaszékről Baladin Dominik, Németi Dominik és Szeibert Mihály, Kalocsáról Knap Tamás, Hartáról Follárdt Zoltán, Vaskútról Jakab Zoltán és Érsekcsanádról Gergity Roland.  

A tréner kihangsúlyozta, hogy szeretnék felvenni a megye egyes ritmust.

 – Az első évben mindenképp az a célunk, hogy felvegyük a ritmust a többi csapattal. Próbáljunk minél eredményesebben szerepelni, ha már a középmezőny aljához tudunk csatlakozni, akkor az egyértelmű siker.  

A bajai csapatból a kapust, Sztruhák Kristófot kértük fel egy rövid értékelésre. 

– Én bíztam végig a csapatban, megpróbáltam minden kapura lövést hárítani, sajnos ma így jött össze. Úgy gondolom, hogy más fázisban van a két csapat, ők előrébb tartanak, mint mi. Nagyon sokat kell még fejlődnünk erőnlétben, passzolásban illetve labdakihozatalban is. 

 A kapuvédő a találkozó első percében büntetőt hárított, elárulta, mit szokott ilyenkor figyelni a rúgó játékoson. 

– Abszolút a szemét szoktam figyelni, azonban volt már olyan, hogy elnézett az egyik oldalra és a másikra rúgta. Én ilyenkor a megérzéseimben bízom, eldöntöm magamban, hogy hova ugrok és ezen nem változtatok.  

Nagy várakozással várja a fiatal hálóőr az új szezont és bízik benne, hogy sikerül az első tíz hely valamelyikére odaérni. 

– Egy sokkal erősebb bajnokságban veszünk részt, mint eddig. Én nagyon várom, ugyanis szeretek erősebb csapatok ellen játszani, nyilván akkor lehet a legjobban fejlődni. Akkor lennék elégedett a szezon végén, ha az első tízben ott tudnánk lenni a csapattal – jelezte reményeit Sztruhák Kristóf. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában