Lóverseny

2022.07.06. 07:00

Harmadik lett Spartan Devil a 100. Derbyn

Spartan Devil a harmadik helyen futott be a célba a hétvégi 100. Magyar Derbyn, a Kincsem parkban. A telt ház előtti galoppverseny izgalmas befutóval ért véget.

Márton Anna

Spartan Devilt, a hároméves angol telivér trénere Molnár Gyöngyi

Fotó: Beküldött fotó

Spartan Devilt, a hároméves angol telivért Jirji Pali zsoké lovagolta, trénere pedig a hároméves kora óta lovakkal foglalkozó, jelenleg főállásban trénerként működő Molnár Gyöngyi. A kétszeres Nemzeti Vágta győztes tréner hírportálunknak elmondta, hogy nincs túlságosan megelégedve az eredménnyel, a győzelem volt a cél. 

– Annyira nem vagyok megelégedve, mert egy kicsivel lehetett volna jobb is – tekintett vissza Molnár Gyöngyi, Spartan Devil trénere. – Nem a lóra gondolok, mert ő mindenben azt tette, amit kértünk tőle, hanem a videó visszanézése alapján inkább azzal volt a gond, hogy hogy megkésve kezdett hajrázni a zsoké. 

Én úgy érzem, hogy meg tudta volna nyerni, de legalábbis az első két helyért harcban kellett volna lenni. Ezt abból is gondolom, mert úgy láttam, a ló nem adott ki mindent. 

Emiatt vagyok csak egy picit csalódott, de rendkívül büszke vagyok Spartan Devilre és boldog, hogy egészségesen jött haza, és így tudunk tovább tervezni.

Tervek ugyanis vannak bőven, a következő verseny, amelyre benevezték Spartan Devilt, az osztrák Derby. – A kisebb csalódást miatt annál jobban akarom, hogy győzzünk Ausztriában. De nem vagyok csüggedt, mert a legfontosabb hogy a ló jól van, az összes többi meg már mind ajándék lesz – fogalmazott Molnár Gyöngyi. Az osztrák derbin Jirji Pali zsoké  kap még lehetőséget.

A mögöttünk áll hétvégén rendezték a gyermek galoppversenyt is, a Conolly’s Red Mills póni Derby két futamát, amelyen 10 és 17 év közötti fiatalok versenyeztek. A versenyt  Molnár Gyöngyi és Kovács Botond szervezte a Kincsem Park támogatásával. Voltak havonta gyermek galoppversenyek az év eleje óta, ezek megkoronázásaként hirdették meg – a nagy érdeklődésre való tekintettel – a  Conolly’s Red Mills póni Derbyt. 

– Az előző versenyeken kvalifikáltak az ifjú versenyzők a derbire, így a legjobbak fértek be a két futamra, és összesen 14 lóval versenyeztek a fiatalok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában