Labdarúgás

2022.07.14. 15:30

Ellenfelet kaptak a Bács megyei csapatok a kupában

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) csütörtökön megtartotta a MOL Magyar Kupa 2022/2023-as szezonjának első sorsolását.

Nyitray András

A Kecel a Megyei Kupa győzteseként indulhat

Fotó: Pozsgai Ákos

A sorsolás során még csak a megyei és a NB III-as osztályokban szereplő klubok vettek részt. Bács-Kiskun megyéből a Kecel, a Kiskunfélegyháza, a Kecskeméti LC, a Kalocsa és a Lajosmizse volt érdekelt, az NB III-ban induló KTE II. nem, ugyanis a tartalékcsapatok nem indulhatnak a sorozatban. 

A három legmagasabb osztály 78 csapata mellett a megyei osztályokból 82 együttes vesz részt a sorozatban, amelyek a 2021/2022-es Megyei Kupában a legjobban szerepeltek.

 A MOL Magyar Kupa első és második fordulójában az OTP Bank Liga és a Merkantil Bank Liga együttesei még nem vesznek részt, így az első körben 128 csapat lesz érdekelt, a másodikban pedig 64. 

Az első forduló mérkőzéseit augusztus 6-7-én, a második forduló mérkőzéseit augusztus 27-28-án játsszák le.

Az 1. és a 2. forduló sorsolása előtt a résztvevő csapatokat az MLSZ Versenybizottsága a földrajzi elhelyezkedésük alapján négy csoportba sorolta be (Észak-Kelet, Dél-Kelet, Észak-Nyugat, Dél-Nyugat), és az így kialakított csoportokból sorsolta össze egymással a csapatokat. Az első fordulóban az alacsonyabb osztályú csapat lesz a pályaválasztó, azonos osztálybeli csapatok közül az elsőként kihúzott együttes játszhat otthon.

Ami a Bács megyei csapatokat illeti, a Kalocsai FC a szintén megyei I. osztályú Testvériség SE-t fogadja majd hazai környezetben. A megye I. bajnoka, a Kiskunfélegyháza magasabb osztályban szereplő ellenfelet kapott rögtön, a Hódmezővásárhelyi FC-t fogadhatja majd Némedi Norbert együttese az első fordulóban. Hazai pályán kezdhet a Lajosmizse, illetve a Megyei Kupát megnyerő Kecel is. Előbbi a Törökszentmiklóst kapta, utóbbi a Deszket, mindkét ellenfél a megyei élvonalban szerepel, így nincs osztálykülönbség a felek között. 

A Kecskeméti LC lesz az egyetlen gárda, mely idegenben lép pályára a kupában, a Pest megyei élvonalban szereplő Bugyi vendége lesz Nagy Lajos csapata. 

A pontos kezdési időpontokról később születik döntés a csapatok egyeztetését követően. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában