Labdarúgás

2022.07.28. 11:27

Együtt maradt a keret, így erősödött az Akasztó

A 2021/22-es idényben a feledhetőre sikerült, 13 ponttal elért őszi 9. hely után egy acélos tavasznak köszönhetően 37 egységgel az 5. helyen zárt az Akasztó FC a megyei első osztályú bajnokságban. Ennek megfelelően az alapcélkitűzésük az volt a 2022/23-as idény előtt, hogy maradjon együtt a tavaszi keret. Ez megvalósulni látszik az együttesnél.

Vincze Miklós

Az elmúlt hétvégi a Goldi kupán ezüst érmet szerzett az Akasztó

Az elmúlt hétvégén az 5. Goldi kupán, Ráckevén vitézkedett az Akasztó. A szombati elődöntőt sikerült megnyernie a csapatnak, vasárnap azonban alulmaradt a Tököllel szemben, így ezüstérmet szerzett Szrenkó István csapata. Erre a tornára még – főként nyaralások és munkhelyi elfoglaltságok miatt – meglehetősen szűkös kerettel utazott el a gárda, a keret tekintetében ugyanakkor a vezetőedző, Szrenkó István a következő idényt tekintve is bizakodó. A vezetőedző arról számolhatott be, hogy az őszi rajtra készülő keretben – a korábbi óhajoknak megfelelően – nem történt sok változás. – Egy játékos van, aki biztosan távozik, Bánszki Dávid Soltvadkertre igazol – kezdte az egyetlen távozóval a mester. – Helyette érkezett Molnár Edvárd, Soltvadkertről. A keret ugyanakkor három saját ifistával is gyarapodott, a nyári felkészülés során ugyanis már a nagycsapattal készül Szrenkó Attila, Szabó Ákos és Fábián Péter. 

Egy játékos leigazolása még elképzelhető, ennyiben még nyitott a keret, de csak abban az esetben igazolunk, ha minőségi játékossal sikerülne erősítenünk 

– jelentette ki Szrenkó István, aki azt is elmondta, hogy örül annak, hogy kevés a változás, hiszen ez azt jelenti, hogy a tavalyi keretet – amellyel különösen a tavaszi idényben elégedettek voltak –, sikerült együtt tartani.

Judák László, az Akasztó technikai vezetője a felkészülés ütemével kapcsolatban elmondta, hogy Szrenkó István hetente három edzést vezényel a társaságnak. – Július derekán kezdtük meg a szakmai munkát, az első felkészülési mérkőzésünket a Bölcske otthonában játszottuk – 2–2 lett az a mérkőzés –, azután következett a Goldi-kupa. Mivel a ráckevei túra sokat kivett a srácokból, így ezen a hétvégén pihenőt kap a társaság. Azt követően játszunk két edzőmeccset a Hartával, az ő otthonukban, augusztus 6-án és 13-án, augusztus 20-án, a rajt előtti utolsó hétvégén pedig újfent pihenhet a csapat. Utána pedig már kezdődik a bajnokság.

Amelyet az Akasztó minden bizonnyal idegenben fog kezdeni, az MLSZ Bács-Kiskun megyei igazgatóságánál kérvényezték ugyanis, hogy az első fordulóbeli mérkőzésüket vendégként játszhassák le. Mégpedig azért, hogy az idei őszi első hazai találkozót már az élő füves pályán vívhassák meg. – Jó ideje ígérjük már az élő füves pálya használatba vételét. Ez ősszel alighanem megtörténik. A gyep már hónapok óta rendben van. Elkészült a pálya körüli korlát festése is, megérkeztek a kispadok – a helyükön a térkövezés már elkészült –, és megérkezett a mobil lelátó is. Dolgunk már csak a kispadok és a lelátó összeszerelésével van, éppen ezért kértük, hogy idegenben kezdhessünk, mert így reményeink szerint a szeptember első hétvégéjére eső, első hazai mérkőzésünket már a megújult régi pályánkon játszhatjuk le – fejezte ki reményeit Judák László, amely reményben minden bizonnyal az akasztói szurkolók is osztoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában