Uszonyos úszás

2022.07.23. 16:41

Blaszák Lilla váltóban szerzett ezüstérmet

Továbbra is álomszerű magyar szereplés Kolumbiában, a magyar különítmény újabb érmekkel gazdagodott, és megvan a Bácsvíz KVSC versenyzőjének, Blaszák Lillának is az első dobogós helyezése.

Nyitray András

Fotó: NVSZE

A Caliban zajló uszonyos- és búvárúszó világbajnokságán Senánszky Petra a női 50 méteres uszonyos gyorsúszás fináléját megnyerte, Pernyész Dorottya a női 400 uszonyos gyors, Lengyeltóti Bence pedig a férfiak hasonló számában lett a legjobb, ugyanitt Cséplő Kelen harmadikként zárt. Világbajnoki címet szerzett a Mozsár Alex, Hamlin Matthew, Kiss Nándor, Bukor Ádám összetételű 4x200-as férfi váltó, emellett a nők is dobogóra álltak, miután a Suba Sára, Blaszák Lilla, Szabó Anita, Varga Krisztina alkotta staféta ezüstérmes lett. A kvartettben a selejtezők során Senánszky Petra úszott Varga Krisztina helyett. Varga 50 méteres felszíni úszásban is szerzett egy érmet, miután 17.65 másodperces országos csúccsal 2. lett.

Az 50 méteres uszonyos gyors döntőjében egy magyar indult, Holoda Péter végül hatodikként végzett.

A magyar uszonyos és búvárúszó-válogatott a harmadik versenynap után 9 arany-, 5 ezüst- és 3 bronzéremnél tart Caliban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában