Labdarúgás

2022.07.04. 14:59

A megyei első osztályba nevezett a Kalocsai FC

A megyei első osztályba nevezett a Kalocsai FC, és leadták a nevezésüket a Magyar Kupába is, amelynek a 2022/23-as idényének az országos tábláján szerepel az idei ősszel a Bács-Kiskun megyei egyesület.

Gábor János

Az ősszel is kivonul a pályára a megyei első osztályban a Kalocsa, ahogy tette azt a Harta elleni májusi rangadón

Fotó: Pozsgai Ákos

A napokban felröppent szóbeszéddel ellentétben nem széledt szét a Kalocsai Futball Club felnőtt csapata, és az egyesület vezetése a nevezést is időben beadta a Bács-Kiskun megyei bajnokság első osztályába, illetve a Magyar Kupára is. Markella Viktor elnökségi tag kérdésünkre cáfolta többek között azokat az értesüléseket is, amelyek a keret egyik tagját „már a Foktő színeiben látják”. 

Azt ugyanakkor elismerte, hogy akadnak olyan játékosok, akik a következő szezont már máshol, például Kecskeméten kezdik el, de ebben semmi különöset nem talál. 

– Természetes, hogy a labdarúgásban időnként vannak átigazolások, elsősorban azért, mert magán-, vagy munkaügy miatt valaki elköltözik. Idén is történt nem egy ilyen; az ilyen játékosainktól korrekt módon elköszöntek - fűzte hozzá.

Markella Viktortól azt is megtudtuk, hogy a háromtagú elnökség – amelynek tagjai rajta kívül Skultéti Csaba, illetve Kohány Gábor klubelnök – május végén benyújtotta a lemondását, de amíg nincs, aki a helyükre lépne, ügyvezetői minőségben folytatják a munkát, így a szurkolók ezen a szinten semmilyen változást nem fognak érzékelni. A keret összetételének a változásaiból minden bizonnyal igen, hiszen több olyan jelölttel tárgyalnak, akik a távozók helyére léphetnek. – A csapat vezetőedzője viszont Kohány Balázs maradt – erősítette meg.

– Nagyon erős kalocsai kötődésű játékosokat keresünk, a városból, vagy a régióból. Augusztus elején indul meg a Magyar Kupa országos tábláján a küzdelem, amelyben mi is érdekeltek vagyunk, és a kupamérkőzésre való felkészülést várhatóan a jövő héten kezdjük meg – számolt be a közeljövőt illető tervekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában