Kosárlabda

2022.06.22. 07:00

Xavier Pollard máris távozott

Alighogy véget ért a 2021/2022-es szezon a férfi NB I.-ben, máris szomorú hírt osztott meg szurkolóival a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét csapata, elhagyta ugyanis az együttest a keret legjobb pontszerzője, az amerikai Xavier Pollard.

Nyitray András

Xavier Pollard (fehérben) pótlása fontos lesz

Fotó: Bús Csaba

 Pollard tavaly nyáron a német Bundesligából, egészen pontosan a Telekom Bonn gárdájától érkezett Kecskemétre. Dinamikus játékával gyorsan beilleszkedett a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét játékrendszerébe, és az egyik legponterősebb játékossá vált, a szurkolók is nagyon gyorsan megkedvelték látványos teljesítménye miatt. 

Az amerikai játékos 20.1 pontot átlagolt, emellett közel 5.7 gólpasszt osztott ki meccsenként 1.4 szerzett labda mellett, a középszakaszban, illetve a rájátszásban is több mérkőzést döntött el. A ponterős irányító már meg is találta következő csapatát, ugyanis Franciaországba igazol, ahol az Antibes Sharks együtteséhez írt alá két évre. Új klubja a franca B liga 2. helyén zárt a legutóbbi kiírásban. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában