Kézilabda

2022.06.16. 16:41

Tovább akarnak fejlődni

A Bácsalmási PVSE a női NB II-es bajnokság üde színfoltja volt a 2021/2022-es bajnokságban, hiszen a toronymagas bajnokesélyes Kecskeméti NKSE mögött végül az ezüstérmet szerezte meg. Dankó Ervin együttese közösségként volt igazán erős, emellett továbbra is a szakmai alapokra hagyatkozva szeretnék fejleszteni a klubot.

Nyitray András

A bácsalmási női csapat magasan túlteljesítette a szezon előtt kitűzött elvárásokat az ezüstéremmel Fotó: Kovács Nóra

A Bácsalmás már ősszel megmutatta, hogy a bajnokság egyik megelepetése lehet, hiszen a klubvezetés által felvázolt elvárásokat is felülmúlta a klub. Ekkor még kevesen számoltak komolyan a PVSE-vel, de a játékosok akkor is meg tudtak újulni, amikor tavasszal már sokkal nagyobb nyomás alatt kellett eredményesen szerepelniük. – Jó szezon volt, de sok buktatója is volt ennek az évnek, mert sokszor kellett újra felépíteni a csapatomat – mondta Dankó Ervin, a Bácsalmás vezetőedzője. 

– Az egyéni képességeket is figyelembe kellett venni a munka során, viszont a közösség nagyon gyorsan összeállt, át is lendített ez sokszor minket a nehézségeken. Ősszel olyan 12 pontot vártam a csapattól, ebből lett végül 18. Utána már az volt a nehézség tavasszal, hogy már nem „sötét lóként” tekintett ránk a többiek sem, hanem készültek ránk, esélyesként emlegettek minket. Ezt jól kezeltük, illetve nagy erényünk volt, hogy rendre meg tudtunk újulni a végjátékokban, ami egy jó csapat ismérve. Szerencsére ezt többször is megmutattuk tavasszal.A Bácsalmás számára pech, hogy a dél-keleti csoportban ott volt a megyei rivális Kecskeméti NKSE is, mely az NB I/B-ből kiesve azonnal a visszajutást célozta meg tavaly nyáron. Ennek megfelelően is teljesített a Kecskemét, egyetlen vereségét azonban éppen Bácsalmáson szenvedte el. 

– Mi voltunk az egyetlen csapat, mely képes volt megverni a Kecskemétet, ami annak köszönhető, hogy a stílusunk nem fekszik a KNKSE-nek, illetve pont abban vagyunk jók, amiben ők. Ez mindkét meccsen kijött, hiszen Kecskeméten és Bácsalmáson is egyetlen gólos hazai sikerrel zárultak a derbik. 

A KNKSE kiemelkedett a bajnokságból, eljátszva persze a gondolattal, ha ők nincsenek, akkor alighanem mi nyerjük meg a bajnokságot, mert sebességben és dinamikában fel tudtuk venni velük is a versenyt. 

Szezon közben nem mondtam volna ezt így ki, de visszatekintve tényleg lehet már, hogy valóban a Bácsalmás volt a második legjobb csapat ebben a bajnokságban – mondta Dankó Ervin. 

Magasra tette a lécet a bácsalmási csapat az ezüstéremmel, amit nem szeretnének természetesen leverni. Ugyanakkor azt már most biztosan látja és tudja Dankó Ervin, hogy továbbra is nagyon komoly erőt képviselő riválisok szerepelnek majd a csoportjukban. 

– Direktben nem határoznék meg célt. Az már lehet az, hogy a játék minőségén és a játékosállományon szintet emeljünk. A KNKSE ugyan feljutott, de a kieső Szeged vélhetően ide fog majd kerülni, feltételezhetően visszajutási szándékkal. Emellett már hallani arról is, hogy a Gyula egyértelműen aranyvárományos lesz, a Békéscsaba feljutása után jól szemezgetnek játékosokat, erősödni fognak, így komoly céljaik lesznek. Magunkat is ideveszem természetesen, az első négybe, vagy az első háromba most is odaérhet a csapat, ebben benne lehet bármi. 

Kis klub vagyunk ugyanakkor, nem szabad irreális célokat kitűzni, Bácsalmás vonzáskörzetében nem nagyon van olyan kézilabda bázis, amiből komolyabban meríthetnénk, a szakmai alapokra tudunk hagyatkozni, sok munkával, magas edzésszámmal 

– mondta a PVSE trénere. 

A játékosállományban biztosan lesz változás, a tervek szerint legalább öt játékossal erősítene a klub. A Bácsalmás augusztusban kezdi meg a munkát, rengeteg edzőmeccset beiktatva a nyári programba. – Sok edzőmeccset kell játszanunk, hogy abban a tempóban érkezzünk meg a bajnokság elejére, amit mi el akarunk érni. Télen ez nem sikerült, emiatt voltak is kisebb problémáink. Szeretnénk tornát is rendezni Bácsalmáson az elkészülő csarnokban, hogy magunkat is népszerűsítsük. Augusztus 1-én kezdünk, de előtte már egyénileg készülnek majd a lányok. Szeretnénk igazolni is, nevek nélkül egyelőre annyit mondhatok, hogy nagyjából öt játékos érkezhet – zárta gondolatait a csapat vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában