Kézilabda

2022.06.02. 16:35

Teljesítették a célt

A Kecskeméti NKSE a tavalyi kiesés után úgy vágott neki az NB II.-es bajnokságnak, hogy azonnal vissza szeretne jutni az NB I/B-be. A csapat ellentmondást nem tűrően teljesített az egész szezon során, így majdnem hibátlan teljesítménnyel teljesítették is a kitűzött célt, így már készülhetnek a magasabb osztály kihívásaira.

Nyitray András

A Kecskeméti NKSE szinte hibátlan teljesítménnyel jutott fel Fotó: Kovács Nóra

Egy évvel ezelőtt még borús volt a hangulat Kecskeméten, hiszen a nem is olyan távoli múltban még NB I.-ben szereplő gárda kiesett a másodosztályból, amit akkor tragédiaként éltek meg a klubnál. A kezdeti sokk után azonban elkezdett dolgozni a klubvezetés, hogy felépítsenek egy olyan csapatot, mely képes lehet azonnal visszajutni az NB II. megnyerésével. A szakmai stáb kialakítása jól sikerült, így a jó erőkből álló játékoskeretet is sikerült csapattá formálni. 

– Egyértelműen az volt a célunk a kiesés után, hogy azonnal jussunk vissza az NB I/B-be – mondta a KNKSE elnöke, Veress Zsuzsanna. – Tudtuk, hogy ez a bajnoki rendszer átalakítása miatt sokkal nehezebb feladat lesz, hiszen összevonták a másodosztályt. Ennek tükrében állítottuk össze a stábot és a csapatot is. 

Sikerült megállapodunk dr. Paic Róberttel, akinek a segítője Mátrai Péter lett, kapusedzőként pedig Kovácsné Bartha Anikó lett tagja még a szakmai csapatnak. 

Visszatekintve is azt kell mondanom, hogy nagyon jó munkát végeztek. Természetesen a játékosállományunk sem volt rossz, de hogy ennyire jól összekovácsolódott, abban a stábnak hatalmas szerepe volt. 

A bajnokság kiírása némileg faramuci volt, hiszen hat csoport bajnoka pályázhatott a feljutásra, közülük azonban csak a két legjobb teljesítményt nyújtó juthatott fel automatikusan az NB I/B-be. Nem volt elég így természetesen az, hogy meglegyen a bajnoki arany, minden mérkőzésnek hatalmas tétje volt a végelszámolás szempontjából. 

A KNKSE csupán a nagy megyei rivális, végül ezüstérmes Bácsalmás otthonában kapott ki, többi meccsét megnyerte, viszont jól mutatja a bajnokok erejét, hogy még az apró botlás miatt is számolgatni kellett a hajráig. 

A Kecskemét végül megnyugodhatott, hiszen elcsípte a második helyet a „minitabellán”, így elkerülte azt, hogy egy erős, magasabb osztályból érkező ellenféllel szemben újrázhasson. 

– Elsőként, pláne veretlenül lehozni egy bajnokságot sohasem egyszerű, ráadásul nekünk a hat csoport bajnokai közül a legjobb kettőben kellett végeznünk, hogy ne kelljen már utána izgulnunk. Tisztában voltunk vele, hogyha osztályozót kell játszani, az nem lenne szerencsés helyzet, mert gyakorlatilag az összevont NB I/B középmezőnyéből kaptunk volna ellenfelet. Már csak az osztálykülönbség is azt mondatja velem, hogy ez talán túl nagy falat lehetett volna, még ha a csapat bizonyított is idén. Az utolsó fordulókban ment is a számolgatás, volt bennünk feszültség, de szerencsére a végén mi értük el a második legjobb mutatót a bajnokok közül – mondta a KNKSE elnöke. 

A nyár természetesen a tervezésről szól, a klubot és a csapatot is szeretnék minél jobban megerősíteni ahhoz, hogy stabil középcsapattá válhasson újoncként a feljutás után. A cél tehát nem csak a kiesés elkerülése lesz. 

– Gazdasági oldalon próbálunk egy újonnan alakult egyesülettel, új tagokkal egy olyan komoly munkát végezni, aminek hosszabb távon lehetnek merészebb céljai is, ehhez a várostól is sok segítséget kaptunk. Megkezdtük már a munkát, de a csapatépítést természetesen nem most, hanem sokkal korábban el kellett kezdeni. A kitűzött célunk az lesz ebben a megerősödött NB I/B-ben, hogy ne a bennmaradásért, hanem inkább egy stabil középmezőnyért küzdjünk. Elég jól állunk a tárgyalásokkal, de neveket még nem szeretnék mondani. 

Fontos, hogy a csapat magját meg akarjuk tartani, illetve azt a mentalitást, amit eddig képviselt az egyesület. 

Csapatot és közösséget is építeni akarunk. Ennek részét képezik szurkolóink is, akiknek hálával tartozunk azért, hogy a kiesés után is buzdítottak minket, többen akár idegenbe is elkísérték a csapatot – tette hozzá Veress Zsuzsanna. 

Veress Zsuzsanna hozzátette, az utánpótlásban is sikeres évük volt, hiszen az ifjúsági csapat megtartotta helyét az élvonalban, míg a serdülők a másodosztályban őrizték meg tagságukat. Emellett az U15-ös korosztály bronzérmes lett, ami külön öröm. Az utánpótlás fejlesztése továbbra is cél, ugyanis szeretnének a felnőtt együttesbe is minél több saját nevelésű játékost beépíteni a jövőben, ahogy azt már tették eddig is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában