Úszás

2022.06.25. 18:10

Szili Ágnes is tagja volt az Eb-győztes váltócsapatnak

A lengyelországi Poznanban zajlik jelenleg a junior búvárúszó Európa-bajnokság, melyen a Bácsvíz KVSC versenyzője, Szili Ágnes Európa-bajnoki aranyérmet szerzett a 4x100 méteres gyors mixváltó tagjaként, mellette Décsei Marcell is remekül szerepelt saját versenyszámaiban.

Nyitray András

Szili Ágnes aranyéremmel térhet haza Fotó: Bácsvíz KVSC

– Már indulás előtt látszott, hogy mindkét versenyzőnk jó formában van: félelem nélkül, egészséges drukkal vágtak neki a versenynek – értékelt a versenyeket követően Szabő László, aki a válogatott csapatvezetőjeként tartózkodik a helyszínen. – Napról napra döntik meg egyéni csúcsaikat, ami a helyezéseken is látszik, hiszen Marcell 100 méteres felszíni úszásban a legjobb tizenhat között végzett, és a 4x50 méteres felszíni mixváltóval az előkelő 8. helyen zárt. Ági idáig minden versenyszámában döntős helyen ért célba, 200 méteres felszíni úszásban pedig csupán két tizeddel maradt le a dobogóról. A pont az i-re csütörtökön került fel a 4x100 méteres uszonyos gyors mixváltóval, ahol hatalmas úszással küzdötték magukat a mezőny élére. Most nagy az öröm, és nagyon motiváltan várjuk a folytatást – tette még hozzá Szabó László az eredményekkel kapcsolatban. 

A versenyzőket Szabó László mellett Juhos Gergely és Jaksa Milán készítette fel az Európa-bajnokságra, ahol kitűnően képviselik a kecskeméti színeket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában